Banjaluka

Duboki naklon Stanivukovićevih saradnika Kristijanu Šmitu

  • Извор: АТВ
  • 26.05.2022. 10:37

Dok Kristijan Šmit suspenduje zakone Republike Srpske, dok svojim odlukama podriva i otežava poziciju Republike Srpske, ipak ga saradnici Draška Stanivukovića i sam gradonačelnik, kao takvog srdačno dočekuju u Gradskoj upravi gdje je predviđen sastanak sa gradonačelnikom.

Šmita u Banjaluci je obezbeđivala SIPA, a ne policija Republike Srpske. A koliko se osjeća Kristijan Šmit kao visoki predstavnik govori i činjenica da je u Banjaluku stigao u vozilima sa njemačkim tablicama, a ne diplomatskim kao što je uobičajeno.

Draško Stanivuković je prvi političar iz Republike Srpske koji će se sastati sa Kristijanom Šmitom, barem javno. Na tom sastanku navodno će Stanivuković zauzeti stavove Republike Srpske, iako je jedan od stavova da se Kristijan Šmit ne priznaje kao visoki predstavnik, tako da je upitno kakve to stavove zauzima Stanivuković. 

Šmita su na ulazu u Gradsku upravu dočekali Milada Šukalo savjetnik za društvene djelatnosti gradonačelnika, Tanja Vukomanović portparol i Olga Babić zaposlena u Gradskoj upravi, dok javnosti poznatija kao "jahačica" iz kompromitujućeg videa gradonačelnika Stanivukovića.

Interesantno je i da Gradska uprava obavještava medije i građane o apsolutno svemu što Stanivuković rade, dok o ovom događaju nisu ni progovorili.

Važno je napomenuti da je prije mjesec dana na Trgu Krajine održan skup Sloboda gdje je 20.000 građana izrazilo nezadovoljstvo i protest zbog odluka Kristijana Šmita, da bi ga PDP-ov gradonačelnik Draško Stanivuković svega 100 metara dalje od mjesta gdje je održan skup uveo sa velikim poštovanjem u instituciju Republike Srpske.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)