U četiri ugostiteljska objekta

Evo gdje ćete u Banjaluci popiti kafu za jednu marku

 • Izvor: ATV
 • 28.01.2023.10:27

Za kafu u nekom od banjalučkih lokala, već odavno vam neće biti dovoljna marka i po, jer je u talasu poskupljenja i ovaj napitak sa kojim mnogi započinju dan, poskupio. Međutim, u Banjaluci postoje četiri kafića u kojima ćete kafu popiti za marku.

Da se isplati, baš i ne, kažu ugostitelji koji se drže starih cijena, ali i navika.

“Mi mislimo na svoje goste i ne želimo da im i ta kafa bude luksuz. Ovako ljudi, ako im koja marka ostane, imaju mogućnost da uz kafu naruče nešto više od obične čaše vode“, kaže za BL portal Miladin Jelić, poznatiji kao Maza, vlasnik istoimenog kafea koji se nalazi preko puta Okružnog suda u Banjaluci.

Jelić ne krije da prodaja kafe za marku nije laka odluka za bilo kojeg ugostitelja, ali on se na posao ne žali, jer zadovoljnih gostiju ne manjka.

“Dolaze nam posebno radnici koji prije posla požele da popiju kafu, a i oni koji svoju pauzu iskoriste da u miru uživaju u svom omiljenom napitku“, dodaje Jelić.

Jednu marku, izdvojićete i za kafu u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u sklopu bioskopa Palas.

Takođe, u Klubu studenata Banjaluka koji se nalazi u drugom paviljonu Studentskog centra Nikola Tesla, mislilo se na novčanike akademskih građana, pa se i tamo može uživati u kafi za samo jednu marku.

Sa još popularnijom cijenom kafe, držao se donedavno i kafić “Walker”, preko puta Policijske uprave Banjaluka. U njemu se ljetos kafa mogla popiti za samo pola marke, u periodu od 06:00 do 09:00 časova. Međutim, sada je cijena kafe i u tom lokalu marka i po.

,,Ma, to za pola marke se ne isplati. Jeste, bilo je gostiju, ali to je džabe”, dodaje konobar u kafiću ,,Walker”.

Takođe, najdraži napitak, Banjalučani za jednu marku mogu popiti i u kafiću "Antiko".

Kako gosti pomenutog lokala navode za ATV, ovdje piju najbolju kafu, a cijena je kao što je bila u lokalima 2010. godine.

Pretežno, cijena kafe u najvećem gradu Srpske, kreće se oko 2 KM.

Tagovi:
 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.