Banjaluka

Gradonačelnikova nekultura nema granica: Stanivuković se unio Đajiću u lice

  • Извор: АТВ
  • 08.08.2023. 17:23

U Gradskoj upravi Banjaluka danas je ponovo bilo haotično.

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, sa članovima njegove radne grupe za izgradnju spomen-obilježja poginulim borcima, došao je danas kod gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na, kako je rekao, najavljeni sastanak. Međutim, do sastanka nije došlo, ali su se ipak članovi radne grupe sreli sa Stanivukovićem u holu Gradske uprave.

Stanivuković i Đajić ušli su u prepirku pred kamerama. Razlog je izgradnja spomen-obilježja poginulim borcima u Banjaluci, oko čije lokacije se mišljenja razilaze. 

Stanivuković se uslikao i otvorio radove na mostu, ali radnika ni na vidiku!

Stanivuković se uslikao i otvorio radove na mostu, ali radnika ni na vidiku!

U jednom momentu, Đajić je pomenuo ime gradonačelnikovog strica za kojeg je rekao da se ne zove Draško, kako Stanivuković kaže, već Dragiša, kako piše na njegovom nadgrobnom spomeniku. Potom se Stanivuković unio Đajiću u lice i rekao: 

“U matičnoj knjizi rođenih Kliničkog centra, Dragiša se zvao u matičnoj knjizi u Banjaluci, a kršten u Srpskoj pravoslvanoj crkvi kao Draško”.

On je rekao da se na ovoj inicijativi radi tri godine, te je upitao predstavnike radne grupe zašto ranije nisu došli, na šta je Đajić rekao: “zato što ste nas obmanuli”.

Osim toga, Stanivuković se bahato ponašao i prema bivšem ratnom komandantu Darku Matijaševiću, članu radne grupe, koju mu je rekao da sve mora biti u skladu sa zakonom.

Gradonačelniku Banjaluke izradili mapu kako bi našao put do njih

Gradonačelniku Banjaluke izradili mapu kako bi našao put do njih

“Kakvom crnom zakonu? Vi o zakonu pričate. E nećete pomjeriti spomenik. Kome ste se vi najavaili? Vi ste pitali da dođete, a ja nemam vremena da vas primim”, poručio je Stanivuković članovima radne grupe kojima nije dao da kažu svije stavove i prekidao ih je. 

Gradonačelnik ovom prilikom nije dao nijedan konkretan argument, a njegovo ponašanje više priliči ulici nego jednoj instituciji poput Gradske uprave.

Stanivuković je ranije rekao da je izgradnja centralnog spomen obilježja obaveza njega kao gradonačelnika, te da ima potpis svih relevantnih udruženja kada je u pitanju izgradnja ovog zdanja. Ipak, koja su to udruženja nije znao da nabroji. I ovaj put se ispostavilo da je imao pristanak isključivo gradskih udruženja koja su pod finansiranjem Grada Banjaluka.

Tema dana: Haos u banjalučkoj skupštini ponovo u najavi

Tema dana: Haos u banjalučkoj skupštini ponovo u najavi

“Od početka je zamisao i ideja da centralno spomen obilježje svim poginulim borcima posljednjeg odbrambeno otadžbinskog rata bude u srcu i centru Republike Srpske, odnosno u Banjaluci. Istina je da Banjaluka nema centralno gradsko spomen obilježje, ali je ideja da centralno gradsko i republičko budu izjedna”, rekao je Stanivuković novinarima.

Ipak, udruženja proistekla iz prethodnog rata se ne slažu sa Stanivukovićem ni sa konkursom koji je raspisan za igradnju gradskog spomenika, a ne centralnog republičkog, kako odjednom Stanivuković tvrdi.

Пратите нас и путем Вибера