Nadležni gluvi i slijepi za probleme Banjalučana

Haos u banjalučkom naselju Obilićevo: Obećanja nadležnih pljušte, a pomoći nigdje

  • Извор: АТВ
  • 10.06.2023. 20:08

Slavica se već tri dana bori sa posljedicama stravičnog nevremena koje je pogodilo Banjaluku.

Provela je besane noći, kaže sa svakom kapi kiše sve više strahuje.

Traži bilo kakav vid pomoći od nadležni ali kaže niko je ne čuje. I tako je već tri godine, od kada niko od nadležnih nije uradio ništa.

"Suprug je otišao u Gradsku upravu, obratio se nekome tamo, ta žena ga je poslala u Civilnu zaštitu. Ovi iz Civilne zaštite su ga vratili tamo. Došao kući, kaže, mi se nemamo kome obratiti", priča nam Slavica Plavšić.

"Prije, mi nazovemo Opštinu, dobar dan-dobar dan, takva i takva je situacija-biće riješeno. Za sat, dva ili drugi dan oni se pojave, oni očiste, riješe problem. Tri godine nama niko nije došao da to odradi. Nemaš se kome obratiti", dodaje ona.

Ni njenim komšijama nije nimalo lakše. Uništen namještaj, potopljene prostorije, izlivena kanalizacija. Obećanja pljušte, a pomoći nigdje.

"Obećano je da će biti riješeno i još nije riješeno. Nikako ne rješavaju. Kažu nemaju para, te nema sredstava... Uvijek rade neke druge stvari, a ovdje da ovo riješe nikako", kaže Miroslav Milić.

"Ovo kao da mi srce vadi. Ja samo od penzije živim... Eto šta ću, šta ja sama mogu?", govori Slavojka Rađević.

"Vi ste prvi koji su došli, niko nije ni prišao. Ništa, niko nije dolazio, a zna se ima sve snimljeno kolika je bila voda", priča Novanka Tubak za ATV.

Odbornici skupštinske većine jedini su obišli mještane. Sa predstavnicima mjesnih zajednica angažovali su firmu koja će u ponedjeljak očistiti odvode.

Kada bi čekali nadležne pitanje je kažu kada bi se to dogodilo.

"Do ovoga je došlo samo zbog nebrige nadležnih. Po riječima mještana i mojih komšija u protekle tri godine niko nije došao i očistio kanalizacione cijevi, odvode, zbog te nebrige, zbog tog nečišćenja došlo je do toga da se ovdje ovim ljudima ullila velika količina vode i ovo je ovdje totalno neuslovno za život", ističe Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a.

Iz Gradske uprave oglasili su se saopštenjem.  Za svoj posao, umjesto da ga rade, traže pomoć Vlade jer po njihovoj računici budžet Grada nije dovoljan za uređenje svih vodotokova iako se nerijetko hvale da je sve puniji.

Treći dan otkako su bujice prouzrokovale štete u većini banjalučkih naselja, a gradonačelnik još uvijek nije došao obići građane. Oni su od njega dobili samo šturo saopštenje u kome kaže da su ekipe i dalje na terenu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.