Spriječila tragediju

Heroj Banjaluke Merima Gajić za ATV: U glavi mi je bilo samo da spasim djevojku

  • Извор: АТВ
  • 14.05.2022. 15:05

Banjalučanka Merima Gajić postala je heroj nakon što je iz Vrbasa spasila djevojku koja se sa mosta bacila u vodu.

Merima Gajić, žena heroj, spasila je sinoć jedan mladi život. Vraćajući se iz grada sa dvije kćerke, priča za ATV, starija je ugledala djevojku koja je sjedila na mostu. Djevojka je, kaže Merima, skinula jaknu, bacila je i skočila  u Vrbas. Bez razmišljanja šta se može desiti odmah je uskočila za njom. 

“Ja sam u tom trenutku, ne razmišljajuči ni o čemu, bebicu dala ćerki i rekla sam njoj da se ništa ne brine, sletila sam dolje preko ograde, skočila i spustila se niz brdo prema Vrbasu, uskočila u Vrbas i molila Boga da što prije dođem do djevojke”, rekla je ova hrabra žena za ATV.

U Vrbasu je kaže bila borba. Pri izlasku na obalu čekala ju je pomoć. Njeni najbliži ne kriju ponos. Utisci su se, priča, slegli tek jutros, uz prvu jutarnju kafu. Ponovo bi kaže sve isto uradila.

“To je malo bila malo borba u Vrbasu da ja nju izvučem jer ipak je ona malo i poteška bila meni i garderoba njena i to sve ali sam uspjela doći do obale gdje su nam pripomogli policajci i gospodin i gospođa”, istakla je Gajićeva i dodala:

“Pa to mi se jutros kad sam ustala dok sam pila kafu to mi je jutros prošlo kroz glavu, mogao me grč uhvatiti, moglo me srce otresti, svašta se nešto moglo desiti, ali eto.”

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrđeno nam je da je djevojka zbrinuta medicinski. Slučaj je policiji prijavljen sinoć.


Тагови: