Banjaluka

Igor Arsenić najbolji u skokovima sa gradskog mosta

  • 10.07.2022. 19:38

Banjalučanin Igor Arsenić, bio je najbolji u skokovima sa gradskog mosta u Vrbas. Drugo mjesto osvojio je Miloš Kojić iz Modriče, dok se na bronazano postolje popeo Aleksandar Aleksić iz Užica.

"Treća pobjeda ove godien smo kako ja tako i naš klub skaksača Banjalučka lasta obavili sjajne pripreme. pOčeli mso početekom jula na rijeci Sutrliji i na visećem mostu u Šeheru", kaže Igor Arsenić.

Na obalama Vrbasa tražilo se mjesto za najbolju poziciju i pogled na gradski most. Banjalučani željni dešavanja u svom gradu kažu da su došli da podrže skakače. Ipak, u Vrbas ne bi tako lako. 

- Ok, super, neka se nešto dešava u gradu da imamo gdje da odemo i šta da radimo preko ljeta. Je l' biste skakali sa mosta? Sad sam rekla nema šanse. 

- Veoma je lijepo, i zanimljivo. Da li biste vi skočili sa mosta? Ne, ne nikada. loš sam plivač i bojim se visine. 

Skokovi u Vrbas otvorili su ovogodišnje, 69. Ljeto na Vrbasu. Banjalučani i njihovi gosti imaće priliku da uživaju u brojnim dešavanjima. 

"A to su ples pod zvijezdama koji će se održati u parku Petar Kočić 17. jula, bisokop na otvorenom gdje će sugrađani i turisti koji borave u našem gradu imati priliku da pogledaju jedan naš domaći film i završni dio manifestacije svakako trka dajaka", kaže Dragana Vukliš, direktor Turističke organizacije Banjaluke. 

Skokovi sa gradskog mosta su vrhunska  manifestacija koja se pozicionirala kao turistička atrakcija u našem gradu, kaže predsjednik skupštine grada. 

"Upravo ovi kapaciteti turistički koje imamo u gradu BanjaLuci, njegovanje tradicije kao što je ovo danas nam daje za pravo da sem ožemo nadati da se banjaluka psotavi na turističku mapu ovog dijela Evrope. Je l' biste skakali vi sa gradskog mosta? Jednom prilikom, ali na noge skočio svakako, na glavu nisam sa ove visine imao priliku da skačem", kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Banjalučani i turisti imali jedinstvenu priliku da se provozaju u dajak čamcima i prevezu sa jedne obale na drugu. 

Sa 12 metara visine u 2, 30 metara dubine haldnog Vrabasa skakalo je 25 hrabrih skakača i to sve kako bi osvojili titulu najboljeg u banjalučkoj lasti.