Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Ilić: Usvojene skoro sve tačke dnevnog reda osim Izvještaja o uređenju gradskog zemljišta

  • Извор: АТВ
  • 31.05.2022. 14:08

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je kako je današnja sjednica išla mirnijim tokom te da su usvojene skoro sve tačke dnevnog reda osim Izvještaja o uređenju gradskog zemljišta, što je i očekivano s obzirom da je Gradska uprava prikazala nešto se ne poklapa sa stvarnim stanjem.

"Završena je 14 sjednica grada, 31 tačka, 30 usvojeno, jedna odbijena. Ovo su neke redovne aktivnosti za funkcionisanje grada. Između ostalog donijeli smo odluku o imenovanju direktora Centra za socijalni rad, što je veliki plus. Kada je u pitanju odluka o uređenju gradskog zemljišta. Ovo je izvještaj koji nema smisla. Izvještaj bi trebao da predstavi nešto što je urađeno, a ne ovako. Nabacano je stvari koje nisu urađene", konstatovao je Ilić.

Kaže da Gradska uprava redovno prebacuje odgovornost na druge te ne priznaje svoje greške.

"Prebacivanje odgovornosti je nešto što Gradska uprava redovno radi i kriv im je svako drugi za njihov nerad. Znam da se ne može riješiti sve odjednom, ali gradonačelnik je tu da se nađe rješenje", naveo je Ilić.

Ilić se osvrnuo i na incijativu koju Stanivuković želi da predloži na kolegijumu koji se treba održati u petak okarakterišući ga kao populistički potez.

"Neradna nedjelja je populistički potez, mislim da se nije uradio detaljna analiza. Ima tu i dosta pozitivnih strana kao što je da ljudi budu kući nedjeljom, ipak mnogo je više loših posljedica. Ne možemo tužiti poslodavce ako odluče da smanje broj radnika", rekao je Ilić i dodao:

"Ovo je nešto što gradonačelnik radi jeste da pokušava ispuniti neko svoje predizborno obećanje, ali ne razmišlja o tome da će tako naškoditi nekome".

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?