ATV

Banjaluka

Institut za genetičke resurse obilježio deceniju postojanja

 • 27.09.2019. 11:44

Institut za genetičke resurse Univerziteta u Banjaluci obilježio je 10 godina postojanja.

Obilježavanju je prisustvovao pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Knežević i direktor Agencije za agrarna plaćanja Srpske Savo Minić.  

Direktor ovog instituta Gordana Đurić kaže da se zbog porasta broja stanovnika, potrošnje hrane, urbanizacije smanjuju prirodna staništa i da se stare, autohtone sorte sve manje gaje. A da ne bi došlo do njihovog gubitka, čuvaju se i opisuju u bankama.

Luka Kecman, prorektor Univerziteta u Banjaluci poručio je da apsolutno podržava rad i djelatnost Instituta i pruža podršku rukovodstvu. 

"Čovjek je dio prirode, ne treba da bježi od nje i suprotstavlja joj se. Očekujem da formiramo i druge institute koji će biti uspješni kao ovaj", poručio je Kecman.

U ime grada Banjaluku čestitku na jubileju uputio je i Petar Biličar i poručio da smo srećno što obogaćujemo naučno i turističku ponudu grada.

Dodijeljene su i povelje institucijama i pojedincima koji su pomogli i podržavaju rad instituta za genetičke resurse.

 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program