Bivši odbornik

"Nestao" Ivan Begić

  • Извор: АТВ
  • 08.02.2023. 15:37

Ivan Begić više ne postoji, ako je suditi po CIPS-u. Bez lične karte, pasoša i vozačke dozvole, bivši banjalučki odbornik ostao je preko noći. Da je živ i da postoji, od juče pokušava da ubijedi nadležne.

Da zapravo ne postoji, čuo je, kaže, od šalterske radnice, od koje je tražio uvjerenje o prebivalištu. Iako mu dokumenti važe narednih nekoliko godina, iz baze su nestali. 

“Dokumenti koje ja uredno imam, sa kojima uredno obavljam sve svoje građanske dužnosti, lična karta, vozačka i pasoš, ne važe i moram ih predati njima na poništenje. Moram ponovo izvaditi sve dokumente, kao da sam se juče rodio, dostaviti njima, platiti takse, podnijeti zahtjev za izdavanje novih dokumenata, i u narednih 15 dana ću dobiti svoju ličnu kartu”, rekao je Begić za ATV.

O navodnom nestanku Ivana Begića, oglasila se i Policijska uprava. Poništenju dokumenata prethodilo je poništenje prebivališta. 

“Obavještavamo vas da je PU Banjaluka, 23.05.2022. godine donijela Rješenje o poništenju prebivališta za navedeno lice, jer je izvršenim provjerama utvrđeno da lice nije nastanjeno na prijavljenoj adresi prebivališta, a nije se odazvalo na poziv PU Banjaluka radi davanja izjave u vezi sa utvrđivanjem prebivališta”, saošteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Čudno je, kaže Begić, što je kaznu za brzu vožnju dobio samo nekoliko dana prije nego što je nestao iz baze.

Jedino razumno objašnjenje, kaže, bilo bi da se sve to izdešavalo 1. aprila.

"Ja sam svakako  izvadio i rodni list, uvjerenje o državljanstvu. Ja dakle jesam državljanin BiH, ali u narendih 15 dana dok ne dobijem svoje dokumente ne ostvarujem nikakva građanska prava", rekao je za ATV Begić. 

Тагови: