Obilićevo

Izgrađene biciklističke i pješačke staze uz novi dio Istočnog tranzita

  • 12.08.2019. 14:58

Uz novu dionicu Istočnog tranzita u Obilićevu izgrađene su obostrane pješačke i biciklističke staze, u okviru projekta "Istočne biciklističke transverzale" koji se nastavlja izgradnjom novih staza kroz postojeći drvored do kružnog toka kod Rebrovačke crkve.

Time su okončani radovi na prvoj fazi ovog projekta, u ukupnoj vrijednosti od 700.000 KM. U prvoj fazi, izgrađene su biciklističke i pješačke staze uz novu dionicu Istočnog tranzita, koji je prošle godine pušten u saobraćaj.

Riječ je o prvoj fazi projekta izgradnje pješačkih i biciklističkih staza u ukupnoj dužini od 1,2 kilometar, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu pa sve do kraja novog dijela Istočnog tranzita, koji je trenutno u izgradnji – ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.
 
U međuvremenu, započela je i druga faza radova na ovom projektu, koja podrazumijeva izgradnju pješačke i biciklističke staze i rasvjete, kroz drvored na Bulevaru Desanke Maksimović.

"U ovom dijelu, gradi se 800 metara pješačke i biciklističe staze, od supermarketa "As" prema mostu Rebrovac. Ovim stazama, praktično, biće povezana dva novoizgrađena kružna toka na Istočnom tranzitu", objašnjava Sandić.

Ovi radovi se izvode u okviru projekta tzv. istočne biciklističku transverzale, koja će se protezati od stadiona FK "Naprijed" u Obilićevu pa sve do Lazareva i Trapista.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм