Otvoreno pismo

Zaposleni u JU "Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" traže veće plate ili će štrajkovati

  • Извор: АТВ
  • 25.07.2022. 15:05

Zaposleni u JU "Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" Banja Luka putem otvorenog pisma upućenom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću izrazili su nezadovoljstvo zbog zanemarivanja ove institucije jer kako navode unazad 17 godina nisu imali nikakvo povećanje plata.

Kažu da su sve ove godine sa velikom ljubavlju i profesionalizmom radili njihov posao, ali da za to nisu adekvatno nagrađeni.

"Naša djeca, koju mi čuvamo, koju mi vaspitamo i obrazujemo su djeca koja traže potpunu pažnju i posvećenost i mi to besprijekorno radimo. O tome govore generacije koje smo izveli. Nismo očekivali zahvalnost, očekivali smo da budemo tretirani kao i svi drugi radnici u Republici Srpskoj. Nažalost, to se nije desilo" navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije JU "Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje".

Dodaju da je ovo posljednje upozorenje, jer će u suprotnom zaposleni u JU 'Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje' Banja Luka organizovati štrajk upozorenja, a ukoliko ovaj štrajk ne da rezultate, biće potpuno obustavljen rad.

"Da li je po zakonu ili nije, da li je vrijeme ili nije, da li je trebalo ili nije trebalo, to smo davno trebali da utvrdimo. Nismo imali sagovornike u vama. Prepucavanje političko, stranačko, finansijsko je nešto što ste vi izabrali. Mi nismo! Mi smo izabrali da radimo sa djecom i da za svoj rad budemo plaćeni", saopštili su oni.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм