Šokantni snimci

Kako PDP zloupotrebljava lične podatke građana Banjaluke?

  • Izvor: ATV
  • 28.09.2022.19:07

Šokantni snimci govore na koji način PDP predvođen gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem zloupotrebljava lične podatke građana najvećeg grada Srpske u svrhe izborne kampanje.

Na snimcima koje su objavili pojedini portali vidi se sastanak aktivista PDP-a, koje predvodi Draško Stanivuković. On sjedi na čelu stola u svom prepoznatljivom stranačkom dresu. 

Na jednom od stolova su žute fascikle sa dokumentima iz Gradske uprave, odjeljenja za inspekcijske poslove. 

Prema informacijama kojima raspolažemo, to su zapravo lični podaci građana koji su bili u izolaciji tokom korone, a koje je gradska inspekcija provjeravala da li se pridržavaju mjera izolacije. Dakle, tu su rješenja o izolaciji, adrese, matični brojevi i brojevi telefona hiljada građana najvećeg grada Srpske. Podaci koji bi trebalo da se čuvaju u najvećoj tajnosti. 

Na snimku se vidi nekoliko desetina fascikli koje su čak sakrivene i u sanducima za posteljinu. 

Svi ti podaci sada su u posjedučlanova PDP-a, koji su očiglednom zloupotrebom ovlaštenja to izmjestili iz prostorija gradske uprave i prenijeli ih u stranačke prostorije. Sada te podatke koriste da građane kontaktiraju i da ih nagovaraju da glasaju za njihove kandidate na izborima.