MUP Srpske

Kampanja "Oružje ne štiti - oružje ubija" predstavljena u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2023. 19:40

Nakon događaja koji su nedavno uzdrmali Srbiju, ali i region, MUP Srpske preduzeo je niz aktivnosti kako se takva tragedija ne bi ponovila.

Velika kampanja „Oružje ne štiti, oružje ubija“ namijenjena je učenicima, prosvjetnim radnicima, ali i roditeljima. 

“Cilj kampanje je da se učenici prosvjetno-obrazovnih ustanova upoznaju sa potencijalnim bezbjednosnim rizicima i opasnostima koje mogu da nastupe usljed upotrebe vatrenog oružja. Takođe službenici PU Banjaluka informišu učenike u osnovnim i srednjim školama o tragičnim događajima i nesrećnim slučajevima koji su se dogodili u proteklom periodu”, rekao je Miroslav Đukić, inspektor u sektoru policije PU Banjaluka.

Oružje nije igračka, poručuju iz MUP-a. Učenici srednjih škola su prepoznali važnost ovakve kampanje. 

“Ja mislim da će ova kampanja, ako se bude radila u svakom razredu, u svakoj školi, u osnovnim i srednjim školama vrlo doprinijeti zato što ta kampanja može podstaknuti roditelje  da oni pričaju sa svojom djecom, jer djeca najviše stvari nauče od svojih roditelja”, smatra Nikola Peulja, učenik Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Banjaluka. 

Nevesinjski Dom zdravlja krcat - sumnja na trovanje

Nevesinjski Dom zdravlja krcat - sumnja na trovanje

Saradnja između obrazovnih i bezbjednosnih institucija Republike Srpske je vrlo važna, a ovakve akcije su prvi stepen u prevenciji bilo kakvog oblika nasilja.  

“Mi smo inače škola koja njeguje nultu stopu tolerancije prema bilo kojoj vrsti nasilja i u skladu s tim radimo različite vrste prevencija. Preventivno djelujemo i svakako da će ova kampanja doprinijeti tom preventivnom djelovanju”, kazala je Irina Čavić, direktor Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Banjaluka.

Predavanja će biti nastavljena do 9. juna, kako bi se što više mladih upoznalo sa potencijalnim opasnostima koje predstavlja malo oružje i lako naoružanje, kao i minsko-eksplozivna sredstva.  

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм