Потпуни раскол у опозицији

Кандидатуре посвађале опозицију у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 11.02.2024. 19:16

Због кандидатуре за градоначелника Бањалуке увелико се ломе копља у свим партијама опозиције.

Уље на ватру долио је потпредсједник  ПДП-а Милко Грмуша и то јавном тврдњом да Драшко Станивуковић сарађује са тајкунима.

На мрежама пљуште увреде и између  предсједника Народног фронта Јелене Тривић и ПДП-овог Бранислава Бореновића, јер очи у очи више не могу ни да се свађају.

Колико је немогућ заједнички наступ показује и изјава Тривићеве да може привући гласове чак и присталица своје бивше странке.


Преминуо легендарни Шеки из Голубиње

Преминуо легендарни Шеки из Голубиње

Не помажу ни данашње тврдње Игора Црнатка да ће опозиција, упркос свему, до краја мјесеца потврдити заједничког кандидата.

Како сазнајемо, најављеног састанка опозиције неће бити, јер лидери и даље не желе за исти сто.

Бранислава Бореновића чак је разљутио и покушај предсједника СДС-а Милана Милићевића да на одвојеном неформалном састанку о заједничком кандидату разговара са Јеленом Тривић.

Ни ријеч о томе Тривићева није жељела ни за нашу телевизију.

"Заборавите на мене. Извините, морам меморисати овај број да се више не јављам", рекла је она када смо је назвали.

Нaкон превирања, све јаснији је план и СДС-а да самостално предложи кандидата за градоначелника Бањалуке.

Прије свега ће, каже предсједник градске организације Жељко Раљић, изнијети своје захтјеве, а потом и одлучити о наредним корацима.

"Ми смо сада опредијељени да имамо једну серију састанака на градском нивоу, тако да ћемо дефинисати сарадњу те врсте", рекао је Раљић.


Огласила се полиција: Ухапшен возач који је ударио дијете и побјегао

Огласила се полиција: Ухапшен возач који је ударио дијете и побјегао

О кандидатури за градоначелника Бањалуке увелико се разговара и у владајућој коалицији. У ДЕМОС-у све гласније говоре да би у изборну трку у највећем граду Републике Српске иступили самостално.

"Жеља бањалучког ДЕМОС-а је да имамо свог кандидата за градоначелника, али о свим кандидатурама одлучиваћемо цјеловито, на нивоу цијеле Републике заједно са СНСД-ом као највећим коалиционим партнером", рекао је Боран Босанчић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а.

"Разговарали смо око потенцијалног кандидата за Бањалуку са другим политичким организацијама, тако да се разговори обављају, гдје трагамо за најбољим могућим кандидатом, јер Бањалуци треба озбиљан кандидат. Бањалуци не треба циркус. У посљедње три године видимо да се ништа не ради осим циркуса", каже лидер СПС-а Горан Селак.

Пратећи политичку сцену, новинар Радош Крстојевић тврди да је у изборној години за опозицију најбитнија борба за одборничка мјеста, јер за позиције градоначелника немају капацитета.


Лешинари одали почаст жртвама усташког покоља код Бањалуке

Лешинари одали почаст жртвама усташког покоља код Бањалуке

Иако је, каже, расколу у опозицији највише допринијела Јелена Тривић, њен политички пораз је неминован у трци са Станивуковићем и СНСД-овим кандидатом.

"Мислим да би њена два пораза у двоје избора заредом значио, по мени, њен политички крај. СДС покушава да помири ту опозицију, ту помирења нема. Мислим да је њима битно да у што више локалних заједница буду имали заједничке кандидате, да СДС има право да кандидује највише својих кандидата када су у питању генерално локални избори", рекао је Крстојевић.

Иако је одавно најавио своју кандидатуру, Драшко Станивуковић се о свим препуцавањима није оглашавао.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић кратко је поручио да састанак лидера опозиције о заједничком кандидату још није у плану.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)