Epilog nevremena

Začepljeni šahtovi, voda i fekalije u banjalučkim naseljima

 • Izvor: ATV
 • 25.05.2023. 19:16

Začepljeni šahtovi, voda na ulicama, a kad je malo jači pljusak kao jučerašnji, onda na ulicama i fekalije. Ovo se desilo u naselju Česma. I tako je odavno.

"Mi, mještani Česme tražimo saobraćajnicu, trotoare, da se riješe ti kanali, ja ne znam kako se to rješava, ali to se mora riješiti. Kada su svake jače padavine, mi imamo probleme", kaže Ružica, mještanka Česme.

Obećano je da će to da se riješi, ali ništa.

Kao ni od obećane rekonstrukcije glavnog puta. Nemaju ni trotoar. Opasno je to za djecu. 

"Gradska uprava je nešto uradila ovdje, jedan dio kanala. Sve se čeka ta cesta da se uradi, ona je važna kako bi se sabrale te vode, ali nikako da urade tu cestu", ističe Mladen Petrović.

Ništa bolja situacija u Drakuliću

I u Drakuliću ulice pod vodom. Plus smrad.

Niz glavnu ulicu, koja sa prvom većom kišom bude potopljena, slijeva se kanalizacija. 

"Mi smo se žalili Gradskoj upravi odavno. Oni dođu, počiste, poprave, ali to nikako da se riješi do kraja. Bez pravog odvoda, nema rješenja", kažu mještani Drakulića.

Na rješenje čekaju, sve su uredno poslali u Gradsku upravu. Ali, niko ništa. 

Šta na sve ovo kaže gradonačelnik Banjaluke?

Tražili smo komentar kada je davao izjave novinarima povodom slave Grada. Odgovorio je da o tome danas ne želi da priča. 

Tagovi:
 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.

 • 17:50 Metar moga sela (R)

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice naše medijske kuće, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.