Krivična prijava za ATV

Ko je, tokom posjete gradonačelnice Sarajeva, u Banjaluci, za govornicom vidio zastavu Republike Srpske?

  • 02.07.2021. 18:49

Krivična prijava za ATV. U potpisu - Dario Sandić, advokat. Inače, poznat i kao član Tima za reviziju Draška Stanivukovića, i kao ime sa izbornih lista SDP-a, ali i po neumjesnom načinu izražavanja na društenim mrežama. Ovaj put je bio umjesniji sa riječima, ali ne i sa činjenicama. ATV, kaže, podstiče mržnju, samo zato što je objavila vijesti o uklanjaju zastave Republike Srpske na dan posjete gradonačelnice Sarajeva. 

- U prilogu prijave se nalazi USB stik na kojem se nalazi video zapis sa dokazom da je zastava u trenutku posjete gradonačelnice Sarajeva, bila postavljena na istom mjestu gdje uvijek stoji prilikom službenih posjeta gradu Banjaluka – kazao je Sandić.



Ako laže koza ne laže rog, pa dokaze da zastava jeste uklonjena sa govornice u Gradskoj upravi, lako je pronaći na skoro svim medijskim portalima. O tome su brujali i Federalni mediji, koji su i sami zaključili da je gradonačelnik Banjaluke uklonio zastavu samo za Benjaminu Karić. Kako se nakon pokušaja demantija došlo do krivične prijave, nije jasno ni pravnicima. 

- Možemo slobodno da kažemo da se osjeti i određena tendencija prema, da kažemo, vašoj kući i kao što sam već rekao generalno prema slobodnom novinarstvu. Nije baš uobičajena praksa da se ide na ovakav način ali vidjećemo konačan stav Okružnog tužilaštva – rekao je advokat Željko Bubić. 

U slučaju neistinitih ili netačnih navoda, postoje i neka druga Zakonska rješenja, poput Zaštite od klevete. Video kojim se pravda gradska administracija uopšte i nije bio sporan. Naprotiv, i na njemu se jasno vidi da je zastava Republike Srpske premještena sa govornice, u drugi dio lobija.


  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм