Бањалука

Крај радова на мосту у Дервишима заказан за изборе: Мјештани најавили блокаде!

  • Извор: Агенције
  • 03.11.2023. 09:08

Радови на реконструкцији моста у насељу Дервиши постали су ноћна мора мјештанима, али и свим оним грађанима који свакодневно саобраћају овим дијелом града. Градоначелник Драшко Станивуковић тврдио је како радови теку планираном динамиком, а мјештани насеља Дервиши и Лазарево у отвореном писму градоначелнику наводе како се поменути радови намјерно одуговлаче како би се завршили тик пред изборе, а што им је потврдио и извођач радова.

Очајни мјештани упутили су отворено писмо градоначелнику којим траже да се поменути радови коначно заврше како би се вратио нормални ритам у њихову свакодневницу и завршила фарса одуговлачења због сакупљања политичких поена. Мјештани наводе да уколико се радови ускоро не заврше спремни су на блокаде саобраћаја. Њихово писмо преносимо у цијелости:

“Поштовани градоначелниче

Желимо да Вас обавијестимо испред мјештана Лазарево и насеља Новаковићи-Дервиши, на проблеме који су настали обуставом саобраћаја на саобраћајници Лазарево-Залужани, а који се десио прије више од три мјесеца почетком изградње моста на ријеци Широка. Наиме мост је кренуо са изградњом још у мјесецу августу када је срушен стари мост, а извођач радова је од тада анагжована на изградњи тако што сваки трећи дан долазе по два радника који се задрже по два сата и напусте градилиште. На нашу интревенцију према извођачу радова да анагажује више радника, те да се како треба на градилишту буде присутни сваки радни дан, су нам одговорили да су се договорили са градоначелником да овај мост не треба завршити прије следеће године јер су тада локални избори и да ће тада бити битно шта је завршено и ште ће се тада отварати. Рекли су да сте ви наредили да се на табли стави рок изградње 6 мјесеци да неби могло бити приговора. Надамо се да Вам је јасно да се за 6 мјесеци може изградити мост дужине 100 мили улица дужине 2 километра, а не мост дужине 10 м, зар то није срамота и вријеђане интелигенције људи који живе и чији живот зависи од завршетка овог моста?

Надам се да сте свјесни какав саобраћајни проблем је изазвао изградња овог моста, те да је сав саобраћај са ове саобраћајнице преусмјерен кроз насеље Дервише гдје су улице врло уске и гдје је на улицама великиброј дјеце гдје су животи те дјеце угрожени, Деашава се да додђе до загушења и заглављења великих камиона кроз врло уске улице и да долази до оштећење ограда и аутомобила људи који ту живе. Било је већ неколико инцидената и судара, те до конфликта са пјешацима, становници су све више нервозни и незадавољство ће у наредним данима кулминирати у бунт грађана.

Молимо Вас да ви и ваши представници изађете на градилиште и утврдите да на градилишту данима нема нити једног радника да се радови три мјесеца развлаче, да је мост дужине 10 метара може изградити за максимално 30-40 дана и дан није јасно ко кочи изградњу овог моста и зашто!!!!

Уколико не дође до интезивирања завршетка радова на овом мосту и пуштања саобраћаја овом врло прометном улицом ми ћемо у наредних седам дана обуставити саобраћај кроз наше насеље и блокирати све улице коју су одређне за обилазну саобраћајницу. Надам се да ће те ово упозорење схватити крајње озбиљно и да ће те реаговати да се овај мост заврши за 10, 15 дана јер то је реално вријеме ако немате неки други интерес да се радови на овом мосту толико развлаче без потребе,

С поштовањем

Мјештани насеља Лазарево и Дервиши”.

Предсједник МЗ Лазарево 1 Игор Видовић казао је како поменута ситуација довела мјештане пред свршен чин те да немају другог избора него кренути у блокаде како би конално дошло до реакције Градске управе на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем.

“На адресу мјесне заједнице стално стижу писма, молбе да нешто учинимо по питању убрзања изградње овог моста. Грађанима Дервиша, Лазарева и Залужана догорило до ноката и најављују блокаду пута у Дервишима. Радови који су требали да почну почетком јула па пролонгирани до 24.07. када се градоначелник вратио са крстарења гдје се и усликао на градилишту, стално су прекидани и настављани. Први разлог одласка извођача је било почетком августа због кашњењења уплате од стране Градске управе, када смо се први пут и огласили по овом проблему и замолили да се радови убрзају јер представљају велики колапс саобраћаја, опасност по грађане, а највише за дјецу јер саобраћајнице у Дервишима кроз које иде заобилазни саобраћај немају тротоаре. Нетом послије су се појавили извођачи и грађани су мислили да је њиховим мукама крај те да ће мост бити готов у 3 мјесеца као што је Станивуковићев претходник Игор Радојичић завршио мост у Залужанима, који је и дужи и захтјевнији. Поготово сада када нам временске прилике то дозвољавају те је продужена грађевинска сезона. Међутим, мост се иначе радио тако да се седмично једном појаве радници, избигеришу жељезо па сљедеће седмице бетонирају па тако шест пута у круг”, казао је Видовић те најавио блокаду уколико се радови не помјере са мртве тачке, а о чему ће обавијестити јавност. ж

(Извор: Патриоте Српске)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)