Побрђе

Кућа у бањалучком насељу виси, клизиште пријети да је однесе сваког тренутка

  • Извор: Глас Српске
  • 25.03.2024. 09:39

Клизиште у насељу Побрђе, у близини куће пензионера Вице Давидовића, већ деценију угрожава безбједност како њега и његове породице тако и осталих мјештана који се крећу Кључком улицом.

Давидовић је за “Глас Српске” рекао да се обраћао надлежнима из Градске управе тражећи да санирају клизиште, али, како истиче, нико није предузео значајне кораке да се то ријеши.

"Када су изашли на терен, нису много обраћали пажњу на проблем због којег сам звао, већ су пронашли објекат, тачније шупу, која није била легализована и само су на то обратили пажњу", рекао је Давидовић и навео да је објекат сада легализовао, а да му опет нико није помогао да санира клизиште због којег не смије да се креће по дворишту.


Дјеца брала биљке у вртићу па завршила у болници

Дјеца брала биљке у вртићу па завршила у болници

Члан Савјета мјесне заједнице Побрђе Дарјана Ђукић истакла је за “Глас” да је проблем са клизиштем интензивнији од 2014. године.

2Клизиште у Кључкој улици појавило се 2010. године, а један грађанин живи у кући тик изнад клизишта. То је провалија коју је страшно и погледати", рекла је Ђукићева.

Према њеним ријечима, на терен је давно изашла Цивилна заштита и надлежни из Градске управе, али нико ништа није даље предузео.

"Самоиницијативно, он је поставио банкину и неке елементе како би сачувао кућу која је већ мало почела пуцати. То је дужина од неких 20 метара, а дужина клизишта је око 100 до 150 метара", појаснила је она.

Додала је да због клизишта пријети одрањање цијелог главног пута који води кроз Кључку улицу, која је дужи период била затворена.

"Улица је била затворена двије године због санације, али не клизишта, већ због пресвлачења асфалта", казала је Ђукићева и истакла да то није ријешило проблем, јер је асфалт почео пуцати и клизиште је поново активно.


Какве су цијене код зубара у Бањалуци - ово је најскупље

Какве су цијене код зубара у Бањалуци - ово је најскупље

Поред клизишта, како каже Ђукићева, основни проблем је и канализациона мрежа коју Кључка улица у 21. вијеку не посједује.

"На то су највише огорчени мјештани те улице који су плаћали казне и до 1.000 КМ", истакла је она.

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бојан Пећанац пружио је подршку мјештанима мјесне заједнице Побрђе, али и мјесне заједнице Булевар, те на два састанка саслушао њихове проблеме и приједлоге.

"Грађани су ме упознали са проблемима која имају њихова насеља. Клизишта и лоша инфраструктура су само неки од проблема", рекао је Пећанац и додао да ће на Скупштини упутити иницијативу да се ријеше проблеми у ова два бањалучка насеља.

Пријечани

Недавно обновљена саобраћајница у Пријечанима, на чију градњу су мјештани овог насеља чекали готово годину, почела је да пропада, а због клизишта, које се поново појавило, угрожена је безбједност учесника у саобраћају.

Мјештани су испричали да је улегнуће велико те да, ако аутомобил наиђе мало брже, може да дође до саобраћајне несреће, јер возачи на оваквом путу лако губе контролу над возилом.


(Фото: Глас Српске)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.