ПУ Бањалука

Мистериозни ауто пресретао дјецу: Идентификовани возачи

  • Извор: АТВ
  • 12.04.2024. 19:17

Нема елемената кривичног дјела у пријавама које су стигле у полицији, а тичу се мистериозног аута које је пресретало дјецу у близини неколико бањалучких основних школа. Разјашњена су три случаја.

Из полиције кажу, да се у једном случају ради о особи која познаје дјевојчицу и њене родитеље, у другом је возач добацивао дјечаку јер је непрописно прешао улицу што је дјечака уплашило. Док се у посљедњем случају, јуче у насељу Чесма, заправо ништа није ни десило.

Дјечак је примијетио црно ауто, а раније је видио информације на друштвеним мрежама о неком црном ауту које је примјећено око школа, па је побјегао. Ипак, полиција наставља да ради по пријавама.  

- Оно што смо до сада утврдили, јесте да се не ради о кривичном дјелу "Покушај отмице", али нећемо ништа препустити случају и даље озбиљно приступамо - изјавио је Синиша Којдић, начелник Одјељења за општи криминалитета Полицијске управе Бањалука.

Озбиљно су приступили и у школама. Сусрет за сумњивим  возилом имала је ученица ОШ  Вук Караџић. Ауто се зауставило и понудило јој превоз до школе. О свему је упозната, учитељица, али и полиција. У школи кажу опрезан треба бити али не треба дизати панику.

- Сад смо дошли у ситуацију да нам се дјеца боје пролазника сваке мушке особе старије од 18 година,једно дијете је трчало према полицији јер је видјело мушку особу да нешто носи у рукама, мислим да ни отишло у другу крајност јер ако бише пута кажемо "вук, вук, вук" кад стварно буде вук ми нећемо реаговати - рекла је Татјана Вилендечић, директор ОШ "Вук Стефановић Караџић".

Иако нема мјеста паници, родитеље је уплашило и шокирало све што се десило. Свјесни су да је и у оваквим случајевима, кључ у разговору са дјецом.

Да треба разговарати са дјецом, порука је и из полиције и школе. Родитељи треба да им скрену пажњу да  не комуницирају са непознатим људима и ни случајно не сједају у туђе возило.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: