ПУ Бањалука

Мистериозни ауто пресретао дјецу: Идентификовани возачи

  • Извор: АТВ
  • 12.04.2024. 19:17

Нема елемената кривичног дјела у пријавама које су стигле у полицији, а тичу се мистериозног аута које је пресретало дјецу у близини неколико бањалучких основних школа. Разјашњена су три случаја.

Из полиције кажу, да се у једном случају ради о особи која познаје дјевојчицу и њене родитеље, у другом је возач добацивао дјечаку јер је непрописно прешао улицу што је дјечака уплашило. Док се у посљедњем случају, јуче у насељу Чесма, заправо ништа није ни десило.

Дјечак је примијетио црно ауто, а раније је видио информације на друштвеним мрежама о неком црном ауту које је примјећено око школа, па је побјегао. Ипак, полиција наставља да ради по пријавама.  

- Оно што смо до сада утврдили, јесте да се не ради о кривичном дјелу "Покушај отмице", али нећемо ништа препустити случају и даље озбиљно приступамо - изјавио је Синиша Којдић, начелник Одјељења за општи криминалитета Полицијске управе Бањалука.

Озбиљно су приступили и у школама. Сусрет за сумњивим  возилом имала је ученица ОШ  Вук Караџић. Ауто се зауставило и понудило јој превоз до школе. О свему је упозната, учитељица, али и полиција. У школи кажу опрезан треба бити али не треба дизати панику.

- Сад смо дошли у ситуацију да нам се дјеца боје пролазника сваке мушке особе старије од 18 година,једно дијете је трчало према полицији јер је видјело мушку особу да нешто носи у рукама, мислим да ни отишло у другу крајност јер ако бише пута кажемо "вук, вук, вук" кад стварно буде вук ми нећемо реаговати - рекла је Татјана Вилендечић, директор ОШ "Вук Стефановић Караџић".

Иако нема мјеста паници, родитеље је уплашило и шокирало све што се десило. Свјесни су да је и у оваквим случајевима, кључ у разговору са дјецом.

Да треба разговарати са дјецом, порука је и из полиције и школе. Родитељи треба да им скрену пажњу да  не комуницирају са непознатим људима и ни случајно не сједају у туђе возило.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм