BinBin

Moguća obustava upotrebe trotineta u Banjaluci

  • Извор: Независне
  • 27.04.2023. 14:09

Nakon što su pojedini Banjalučani dobili kazne za vožnju trotineta jer nisu imali identifikacione naljepnice koje su obavezne po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, oglasili su se iz kompanije "BinBin" kazavši da će oni platiti sve kazne koje su građani dobili.

Ističu i da se trenutno razmatra mogućnost obustave vožnje istih do dobijanja ovih naljepnica.

"Grad Banjaluka nije nadležan za trotinete. To je privatna firma koja je nadležna za sve. Veoma brzo su pušteni u rad, jer nam je Grad to tražio, odnosno imali smo molbu da ih pustimo prije teniskog turnira Srpska open. S obzirom da nismo imali vremena da završimo sve tehničke stvari, desio se upravo ovaj problem", rekao je za "Nezavisne novine" Aleksandar Knežić, menadžer operacija kompanije "BinBin" za Banjaluku.

Kako je dodao, u toku je procedura registracije i postavljanje samih naljepnica. Kaže da bi sve uskoro trebalo biti gotovo.

"Upravo iz tog razloga mislimo da je korektno da do trenutka dobijanja ovih naljepnica obustavimo upotrebu trotineta u gradu”, rekao je Knežić, dodajući da se ta odluka još uvijek razmatra.

Kako kaže, svi građani koji su dobili kaznu trebaju se obratiti kompaniji "BinBin" sa skeniranom uplatnicom na mejl adresu aleksandar.knezic@1000.com.tr, kako bi dobili refundaciju troškova.

Podsjećamo, danas je objavljeno da je jedan Banjalučanin dobio kaznu od 100 KM zbog vožnje trotinetom jer ovo vozilo nije imalo adekvatnu naljepnicu za vožnju.

Kako je rekao za pomenuti banjalučki portal kaznu je dobio jer trotinet nije imao pomenutu naljepnicu, a koju su trebali da postave nadležni.


(Foto: Grad Banjaluka)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм