Све погрешно пренесено у родитељским "вајбер" групама

Не постоји списак за ликвидацију у бањалучкој школи, паника беспотребно подигнута!

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2023. 19:27

Не постоји списак. Опасности нема, а паника је беспотребно подигнута - речено је након састанка који је сазван јер се појавила информација да је основац сачинио списак за ликвидацију.

Све је погрешно пренесено у родитељским "вајбер" групама. Дјечак јесте проблматичан и тачно је да су дјеца пренијела школском психологу да је помињао списак, али он није пронађен. 

"Списак не постоји, дијете је изнијело неко мишљење можда је то био његов начин да потражи помоћ која је њему неопходна", каже Бојана Малешевић, родитељ.

Да списак не постоји потврдила је и полиција. 

Без обзира на то полицајац је провео дан у школском холу. Апелују да се сви уздрже непримјерених коментара јер се ипак ради о дјеци. Нема мјеста паници, нити има потребе да се дјеца не пуштају у школи, кажу из полицијске управе.

"Ми не располажемо информацијама да је постојао списак. Предмет је жив и полиција ће даље да прикупља обавјештења. Освему је обавијештено и тужилаштво", рекао је Синиша Којдић, начелник Одјељења за Општи криминалитет ПУ Бањалука.

У све се умијешао и Центар за социјални рад. До сада кажу нису имали у систему овог дјечака. Разговараће и са њим и са родитељима.

"Центар за социјални рад, није имао у систему овог дјечака нити да постоји проблем са овим учеником", каже Ирена Јолџић, директор Центра за социјални рад Бањалука.

Из школе данас објашњавају да су родитењи све сазнали још прије десет дана, хаос је настао тек када је неко од њих то изнио у медије, али очигледно погрешно. Признају у школи да је дјечак имао проблематично понашање и да је већ санксионисан. 

Шта ће даље са њим, одлучиће наставничко вијеће. Упозоравају да није рјешење таргетирати ученика, него да му је неопходно помоћи.

"У контакту смо са мајком ученика, преплакао је поподне, мајка је узнемирена, није тако лако било коју одлуку донијети и наставничко вијеће је дуго разговарало, није то само да се ми заштитимо", каже Ивана Љубојевић, директор ОШ "Георги Стојков Рајковски".

Наставници и данас упозоравају да се са дјецом мора разговарати. На питање како је било у школи одговор-није ништа, није довољан. Оно што се дешава у кући, кажу види се и у учионици. Ипак без обзира на сва дешавања, једино су малишани ти који нису дизали панику, за њих је данас био само један обичан школски дан.

"Радили смо најнормалније своју лекцију, дјеца нису у паници нису забринути дошли у школу", истиче Миљана Орашанин, професор.

И за снимак који се појавио и само долио уље на ватру, испоставило се да је стар 10 година и да нема никакве везе са пољедњим догађајима у школи. И у то је укључен Одсјек за високотехнолошки криминалитет. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.