Stanivuković od Banjaluke pravi Sarajevo

Ne prestaju reakcije na jučerašnji potez grada

  • Извор: АТВ
  • 31.08.2022. 19:04

Draško Stanivuković od Banjaluke pravi Sarajevo, a jučerašnji potez samo je jedan od načina kako to radi poručuju iz SNSD-a. Na ovaj način kažu samo se daje argumentacija drugoj strani da Republika Srpska i Srbi budu tretirani kao genocidan dio unutar BiH.

"Na takav način smo im dali dodatnu municiju da to čine jer faktički mi smo izvršili priznanje da smo mi to učini a takvu stvar sigurno neće doživjeti u Sarajevu, ne samo u Sarajevu ni u Mostaru ni u Tuzli niti vjerujem u bilo kojem gradu u Federaciji i mislim da to nije dobro", rekao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

"Pošto se gradonačelnik pravio da se događaj nije desio u Banjaluci odnosno da nije informisan ja moram da kažem da je potpisnik gospodin Majstorović, potpisnik odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu u gradu Banjaluka tamo prisustvovao i davao izjavu u ime gradonačelnika", rekao je Borivoj Obradović, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Oštre reakcije stižu i iz Boračke organizacije Republike Srpske.  Sama činjenica kažu da su u ovoj godini identifikovana samo četiri lica potrvrđuje kako Institut za nestala lica BiH radi. 

"Jadno i bijedno da mi to dozvolimo u našem gradu ajd pokušajte to uraditi u Sarajevu. MI u Sarajevo odemo da odemo da u Dobrovoljačkoj položimo vijence i cvijeće pa budemo tamo šikanirani i ostalo", poručio je Goran Rogić, predsjednik Predsjedništva BORS-a.

"Jedino rješenje u ovom svemu jeste reforma Instituta na koji je na nivou BiH u smislu da se reformiše njegova upravljačka struktura ili da se nadležnost ponovo vrati na institucije Republike Srpske", rekao je Radan Ostojić, predsjednik BORS-a

Institut za nestala lica BiH juče je uz odobrenje i podršku gradske uprave obilježio Dan nestalih, kada su u centru Banjaluke izložili imena Bošnjaka. Na događaju je trebao da govori i gradonačelnik Draško Stanivuković, ali se nije pojavio. Kasnije se pravio da nije upućen te da nije znao šta se u gradu dešava. 

Тагови: