Srđan Amidžić

“Ne zavlačiti ruku u džepove građana”

  • Izvor: RTRS
  • 05.08.2022.20:40

Odbornik SNSD u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić rekao je da su ugovori o javnom gradskom prevozu, kao što je to slučaj i u Banjaluci, uvijek potpisivani, ali da postoji način da se ne zavlači ruka u džepove građana.

Činjenica da je javni prevoz jeftiniji u svim gradovima, kao što je u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu. U ovim gradovima je normalno da morate uvažavati činjenicu da se, kada rastu troškovi energenata i radne snage, prevoznici tome moraju prilagoditi, rekao je Amidžić.

On je naglasio da je razlika samo u tome što su u pomenutim gradovima odlučili da subvencionišu građane, odnosno da kroz sredstva grada omoguće da cijene karata ostanu na istom nivou.

– Ono što boli Gradsku pravu jeste da su potrošili dosta vremena i lobirali za podršku unutar Skupštine grada da dođe do povećanja cijena gradskog prevoza – naveo je on.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je danas podnošenje krivičnih prijava protiv bivšeg zamjenika gradonačelnika Srđana Amidžića i člana nadležne komisije Nikole Aleksića zbog, kako je rekao, štetnog ugovora o javnom prevozu u gradu.