Dan uspostavljanja Dejtonskog sporazuma

Neradni dan: Pogledajte radno vrijeme u Banjaluci 21. novembra

  • Извор: АТВ
  • 18.11.2022. 17:15

Gradska uprava Banjaluka neće raditi u ponedjeljak, 21. novembra - na Dan uspostavljanja Dejtonskog sporazuma, a dozvoljen je rad pekarama, dragstorima i trgovinama u okviru autobuske i željezničke stanice i na benzinskim pumpama.

Iz Gradske uprave je saopšteno da 21. novembra u Banjaluci mogu da rade od 00.00 do 24.00 časa pravna i fizička lica koja obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, te njihovu prodaju, mogu da rade dragstori i trgovinski objekti u prostoru autobuske i željezniče stanice, te na benzinskim pumpama.

Od 8.00 do 21.00 čas dozvoljen je rad trgovinama pogrebnom opremom.

Na dan republičkog praznika, ugostiteljski objekti mogu da rade u propisanom radnom vremenu, navode iz Gradske uprave.

Služba porodične medicine – dežurni timovi na Poliklinici i na lokalitetu Centar - Borik radiće u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova. Nakon 20.00 časova pacijente će zbrinjavati Služba hitne medicinske pomoći.

Iz Gradske uprave navode da kovid-ambulante u naselju Dolac neće raditi, a u slučaju hitne potrebe za pregledom pacijenti zdravstvenu uslugu tokom vikenda i praznika mogu dobiti u kovid-ambulanti pri Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka.

Dežurni timovi Specijalističke ambulante iz pedijatrije radiće od 7.00 do 15.00 časova u ambulantama Poliklinike.

U poslijepodnevnim i večernjim časovima djeca će se zbrinjavati u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici, a nakon 20.00 časova pacijente će zbrinjavati Služba hitne medicinske pomoći.

Centralna laboratorija na lokalitetu Poliklinika, u ponedjeljak 21. novembra, radiće u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova, dok laboratorija Službe hitne medicinske pomoći radi 24 časa.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu u vrijeme praznika organizovaće dežurstvo 24 časa u stomatološkoj ambulanti u sklopu Službe hitne medicinske pomoći.

U Banjaluci će biti dežurna apoteka "1. maj" koja će raditi 24 časa, kao i svim ostalim danima u godini.

Gradski i prigradski prevoznici za vrijeme praznika prevoziće putnike u skladu sa važećim redom vožnje po prazničnom režimu, koji je isti kao nedjeljom.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH je republički praznik i neradni dan.

U ponedjeljak, 21. novembra, navršava se 27 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.


Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.