Niče 27. igralište: U Lazarevu za koji dan novo mjesto za igru mališana

  • 13.08.2020. 16:43

Izgradnja novog dječijeg igrališta u Lazarevu, lociranog u blizini Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić", ulazi u završnu fazu, tako da će mališani uskoro imati na raspolaganju novo mjesto za igru. Ovo je već 27. igralište koje je sagrađeno u posljednje četiri godine u Banjoj Luci.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za komunalne poslove, građevinski radovi biće okončani do kraja ove sedmice.

"Uporedo sa ovim radovima, montiraju se rekviziti za igru, te preostaje još postavljanje klupa za odmor i korpi za otpatke", ističu u odjeljenju.

Igralište se prostire na 500 kvadratnih metara, a od sprava biće postavljeni ljuljaška, klackalica, ljihalica sa oprugom, ljuljaška za djecu sa otežanim kretanjem, brojalica, vozić od trupaca, tunel kao i mini toranj sa toboganom koji će biti postavljen u centralnom dijelu igrališta.

Namijenjeno je za djecu od jedne do šest godina.

Gradnju ovog igrališta zajednički finansiraju Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i Grad Banja Luka, a vrijednost radova iznosi 61.600 KM.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм