Предсједник Скупштине града Бањалука

Нинковић о школи у Ади: Покажите папире! Овдје нису чиста посла, покушавају обесмислити аферу

  • 05.11.2023. 11:15

“Прошао је рок који сам дао да се јавности предоче документи који показују разлоге да град троши 800. 000 марака. Сасвим је јасно да овдје нису чиста посла, те да немуштим изговорима покушавају да обесмисле ову аферу. Заправо ствар је једноставна, покажите папире. Јасно је да би ти папири показали оно о чему сам говорио”, навео је предсједник Скупштине града Бања Лука Љубо Нинковић на свом Фејсбук налогу, након што му градоначелник Драшко Станивуковић није доставио докуменатцију којом би оправдао низ нелогичности и незаконитости, а када је у питању школа у Ади.

Нинковић је такође додао како је до сада много пута нудио помоћ око неких ствари те да се проблеми у Граду рјешавају заједничким снагама, међутим како њему, тако и осталим одборницим врата Градске управе била су затворена, а сада је јасно и зашто, наводи Нинковић.

„Наставићу инсистирати да јавност добије увид у документацију. Овакве ствари нећу толерисати!“ јасан је предсједник бањалучке Скупштине.

Подсјећања ради, Нинковић је прошле седмице објелоданио малверзације и крађу новца за школу у Ади, а за чију изградњу је Србија дала скоро 4 милиона КМ. Како Нинковић каже “хор бањалучких дјечака предвођених Станивуковићем” извршио је пљачку Србије и Бањалучана. Додатних 800.000 КМ које је тражио Станивуковић за радове у школи се налазе у основном пројекту и уколико не достави све папире до 3.11. везане за овај пројекат поднијеће тужбу због, како каже, “уградње” Станивуковића у сами пројекат.

С обзиром да поменути документи нису достављени од стране одговорних у Градској управи, односно самог градоначелника, сумња у малверзације постаје оправдана, преноси портал ПатриотеСрпске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм