ATV

Бањалука

Нинковић поднио кривичну пријаву против Станивуковића

  • 07.11.2023. 14:13

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић изјавио је да је поднио Окружном тужилаштву у том граду кривичну пријаву против градоначелника Драшка Станивуковића због "основане сумње да је извршио кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења, као и злоупотреба у поступку јавне набавке у вези са изградњом објекта основне школе у насељу Ада".

"Тражио сам од градске администрације доказе до петка о томе да ли је потребна нова јавна набавка за школу у Ади, али нисам добио", рекао је Нинковић након што је у Окружном тужилаштву предао кривичну пријаву против Станивуковића.

Он је рекао да тражи од тужилаштва да обави свој посао и све детаљно истражи, те да тиме покаже да постоје закони и да нико не може побјећи од својих поступака.

На питање новинара да ли је званично од градоначелника Бањалуке тражио документацију да ли је нова јавна набавка неопхода или је то учинио само путем медија, Нинковић је одговорио кратко да је то урадио само путем медија.

Према ријечима Нинковића, без икакве најаве и питања градоначелник је расписао нову јавну набавку за основну школу у Ади, која већ увелико ради.

Он је навео да је данас поднио кривичну пријаву, како је и обећао.

"Подсјетићу да су /савјетник градоначелника/ Милада Шукало и /начелник Одјељења за комуналне послове града Бањалука/ Бориша Мандић потпуно невјешто покушали да одбране градоначелника", оцијенио је Нинковић.

(Фото: Срна)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм