Saopšteno iz Vodovoda

Nizom manifestacija biće obilježen Svjetski dan voda

  • Извор: Агенције
  • 17.03.2023. 17:49

Vrijeme je da se društvo pokrene i da minimalnim promjenama u ponašanju doprinese očuvanju vode, ali i podizanju svijesti o njenom značaju kao osnovnom preduslovu za opstanak i razvoj, poručili su danas u Banjaluci predstavnici gradskog preduzeća “Vodovod”.

– Želja nam je da istaknemo značaj koji čista i zdrava voda ima u našim životima, ali i da građanima približimo rad našeg preuzeća, te da nije tako jednostavno dostavljati vodu, rekao je obraćajući se novinarima direktor ovog preduzeća Predrag Duduković najavivši aktivnosti kojima će Vodovod obilježiti Svjetski dan voda.

– Aktivnosti koje smo organizovali u narednim danima uključuju sve generacije kako bismo zajednički doprinijeli ubrzanju neophodnih promjena u načinu na koji se odnosimo prema našim vodnim resursima, na koji način ih koristimo i upravljamo njima”, rekao je Duduković.

On je naglasio da će sutra biti organizovana velika akcija čišćenja izletišta korita Suturlije i izletišta dok će u ponedjeljak, 20. marta, biti predstavljeni video radovi srednjoškolaca. 

Dan kasnije, 21. marta, planirano je da Fabriku vode u naselju Novoselija posjete mališani iz banjalučkih vrtića. U srijedu, 22. marta, u “Staklencu” u parku “Petar Kočić” biće dodijeljene nagrade za tri najbolja video-rada, a biće promovisan i rad preduzeća “Vodovod”.

Izvršni direktor za ekonomski razvoj, strateško planiranje i analizu u preduzeću “Vodovod” Čedo Ševarika pozvao je građane da se pridruže sutrašnjoj akciji čišćenja Suturlije.  Cilj akcije je, kaže probuditi volonterski duh kod naših sugrađana.

Šef Odjeljenja za ekologiju u preduzeću “Vodovod” Marijana Bijelić istakla je da jedino zajedničkim snagama građani mogu učiniti promjene i doprinijeti podizanju svijesti koliko je voda rijetka, dragocjena i da je treba mnogo više poštovati.

On je istakla da se ove godine Svjetski dan voda obilježava pod sloganom “Ubrzavanje promjena”, naglasivši značaj da te promjene usvoje sve generacije, od najmlađih do najstarijih.

(Izvor: Srpskacafe)

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.