Saopšteno iz Vodovoda

Nizom manifestacija biće obilježen Svjetski dan voda

 • Izvor: Agencije
 • 17.03.2023.17:49

Vrijeme je da se društvo pokrene i da minimalnim promjenama u ponašanju doprinese očuvanju vode, ali i podizanju svijesti o njenom značaju kao osnovnom preduslovu za opstanak i razvoj, poručili su danas u Banjaluci predstavnici gradskog preduzeća “Vodovod”.

– Želja nam je da istaknemo značaj koji čista i zdrava voda ima u našim životima, ali i da građanima približimo rad našeg preuzeća, te da nije tako jednostavno dostavljati vodu, rekao je obraćajući se novinarima direktor ovog preduzeća Predrag Duduković najavivši aktivnosti kojima će Vodovod obilježiti Svjetski dan voda.

– Aktivnosti koje smo organizovali u narednim danima uključuju sve generacije kako bismo zajednički doprinijeli ubrzanju neophodnih promjena u načinu na koji se odnosimo prema našim vodnim resursima, na koji način ih koristimo i upravljamo njima”, rekao je Duduković.

On je naglasio da će sutra biti organizovana velika akcija čišćenja izletišta korita Suturlije i izletišta dok će u ponedjeljak, 20. marta, biti predstavljeni video radovi srednjoškolaca. 

Dan kasnije, 21. marta, planirano je da Fabriku vode u naselju Novoselija posjete mališani iz banjalučkih vrtića. U srijedu, 22. marta, u “Staklencu” u parku “Petar Kočić” biće dodijeljene nagrade za tri najbolja video-rada, a biće promovisan i rad preduzeća “Vodovod”.

Izvršni direktor za ekonomski razvoj, strateško planiranje i analizu u preduzeću “Vodovod” Čedo Ševarika pozvao je građane da se pridruže sutrašnjoj akciji čišćenja Suturlije.  Cilj akcije je, kaže probuditi volonterski duh kod naših sugrađana.

Šef Odjeljenja za ekologiju u preduzeću “Vodovod” Marijana Bijelić istakla je da jedino zajedničkim snagama građani mogu učiniti promjene i doprinijeti podizanju svijesti koliko je voda rijetka, dragocjena i da je treba mnogo više poštovati.

On je istakla da se ove godine Svjetski dan voda obilježava pod sloganom “Ubrzavanje promjena”, naglasivši značaj da te promjene usvoje sve generacije, od najmlađih do najstarijih.

(Izvor: Srpskacafe)

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.