Nova pravila: Za nepropisno parkiranje umjesto "kandži" stižu kazne na kućnu adresu

  • 09.04.2021. 11:27

Sljedeće sedmice će u Banjaluci početi primjena nove prakse, prema kojoj više neće biti „kandži“ za nepropisno parkirane automobile, nego će oni koji naprave ovu vrstu prekršaja imati mogućnost da u roku od sedam dana plate kaznu duplo jeftinije.

Skupština grada je na posljednjoj sjednici usvojila izmjenu Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima grada Banjaluke u dijelu koji je predviđao da se vozilo blokira napravom za blokiranje točkova ukoliko nije plaćena karta za parkiranje.

– Vozači koji ne budu platili kartu za parkiranje na kućnu adresu dobijaće prekršajne naloge u visini od 40 KM, a u slučaju plaćanja u roku od sedam dana navedeni iznos će biti upola manji – pojasnili su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Takođe, kako bi vozač bio informisan da će dobiti prekršajni nalog za neplaćanje parkinga, za vjetrobransko staklo će mu biti ostavljena obavijest da je njegovo vozilo bilo predmet kontrole u tačno navedeno vrijeme, te da je uočeno da nije izvršena uplata parkiranja ili je istekao period za koji je plaćeno parkiranje.

Na obavijesti će biti naveden i broj za reklamaciju u roku od 24 časa ukoliko je vozač slučajno pogriješio jedan broj prilikom ukucavanja registracije svog automobila u sistem SMS naplate.

Тагови: