Бањалука

Новинар АТВ-а питао Конаковића и Никшића: Јесте ли дошли да провоцирате - они побјегли

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2023. 13:16

Новинар АТВ-а питао је министра спољних послова Елмедина Конаковић и предсједника СДП-а Нермина Никшића да ли су данас у Бањалуку дошли како би провоцирали грађане Бањалуке али и цијеле Републике Српске будући да је ријеч о датуму који у Српској није признат као празник.

Конаковић је кратко рекао да нису дошли да провоцирају, а Никшић каже да је Бањалука дио БиХ а игнорише чињеницу да је Бањалука у Републици Српској која је Дејтонским мировним споразумом призната.

Када је наш новинар поставио додатна питања поменути двојац је побјегао од камера и новинара.

Будући да 25. новембар није признат у Народној скупштини Републике Српске као празник а БиХ нема закон о празницима његово обиљежавање у Републици Српској је апсолутно у супротности за законом.

Врло добро то знају и Конаковић и Никшић и свима је јасно да су они дошли овдје како би провоцирали и потпиривали тензије што федерално Сарајево ради и иначе.

Подсјећамо, надлежне Полицијске управе у Бањалуци и Мркоњић Граду забраниле су скупове који су најављивани.

Полиција је процијенила да постоји реална могућност да на овом јавном скупу може доћи до већег угрожавања људи и имовине, те до озбиљне опасности од насиља или до нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.