Бањалука

Новинар АТВ-а питао Конаковића и Никшића: Јесте ли дошли да провоцирате - они побјегли

 • Извор: АТВ
 • 25.11.2023. 13:16

Новинар АТВ-а питао је министра спољних послова Елмедина Конаковић и предсједника СДП-а Нермина Никшића да ли су данас у Бањалуку дошли како би провоцирали грађане Бањалуке али и цијеле Републике Српске будући да је ријеч о датуму који у Српској није признат као празник.

Конаковић је кратко рекао да нису дошли да провоцирају, а Никшић каже да је Бањалука дио БиХ а игнорише чињеницу да је Бањалука у Републици Српској која је Дејтонским мировним споразумом призната.

Када је наш новинар поставио додатна питања поменути двојац је побјегао од камера и новинара.

Будући да 25. новембар није признат у Народној скупштини Републике Српске као празник а БиХ нема закон о празницима његово обиљежавање у Републици Српској је апсолутно у супротности за законом.

Врло добро то знају и Конаковић и Никшић и свима је јасно да су они дошли овдје како би провоцирали и потпиривали тензије што федерално Сарајево ради и иначе.

Подсјећамо, надлежне Полицијске управе у Бањалуци и Мркоњић Граду забраниле су скупове који су најављивани.

Полиција је процијенила да постоји реална могућност да на овом јавном скупу може доћи до већег угрожавања људи и имовине, те до озбиљне опасности од насиља или до нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?