Прилаз неуслован

"Нула као врата": Градоначелнику се не смију обратити, сарадници их понизили у Градској управи

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 21.09.2023. 14:36

У току је изградња кружне раскрснице између "Екватора" и тврђаве Кастел. Због поменутих радова велики број привредних субјеката у овом дијелу града (Ул. Здравка Челара 14.) не може пословати јер је знатно отежан прилаз њиховим радњама.

Након жалби, и неуспјелог састанка са неколицином сарадника у Градској управи, обећано им је како ће се испред њихових радњи уредити и асфалтирати простор кроз седам дана, а што се ни данас није десило.

Градоначелник је почетком седмице обишао радове, власници радњи су хтјели искористити прилику и поразговарати са њим, међутим његови сарадници им то нису дозволили. 

Као што се може видјети на фотографијама, прилаз радњама је неуслован, посебно за старија лица јер је стари асфалт уклоњен, земља ископана, те они који су дошли с намјером да нешто пазаре, гледају „гдје ће врат сломити“, како је рекла власница једне од радњи.

"Обећали су нам како ће се средити то за седам дана, асфалтирати, бар прилаз направити за пјешаке да нам могу доћи и купити нешто, ако већ не могу аута, међутим ништа од тога. Не могу прићи ни возила ни пјешаци јер и даље је све ограђено траком па људи не знају ни куда ни како проћи. Прије који дан је пукла и цијев па су извлачили, претпостављамо да су фекалне воде јер се није могло дисати од смрада. То није оно најгоре јер су се у задњих пар дана појавили и пацови па се плашимо да нам не уђу у радњу, посебно радње које овдје продају храну", говори она.

Градоначелник Драшко Станивуковић је са својом свитом у уторак обишао радове, помпезно најавио новитете, али се није обратио власницима горе поменутих радњи, умјесто тога, присутни сарадници, међу којима су се нашли градоначелников фотограф као и Мирна Савић Бањац, који су казали власницима да градоначелника ништа не питају, не ометају и не прилазе му, тврди саговорница портала Бањалучке приче.

Док Станивуковић бира приоритете и говори о субвенцијама за само оне привредне субјекте у Гајевој, за све остале ове олакшице не важе. Некима субвенције, а некима ни два минута разговора.

„Откако су кренули радови, нама је пазар нула ко врата. Како платити рату кредита? Како платити кирију? Како платити порезе и доприносе? А гдје је егзистенција, дјеца и породица?“ питала је забринуто саговорница. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)