Бањалука

Обављање практичне наставе у Техничкој школи - немогућа мисија

  • Извор: АТВ
  • 13.11.2023. 12:41

Обављање практичне наставе у Техничкој школи у Бањалуци, постало је немогућа мисија.

Осим што кабинети не испуњавају бебједносне услове, додатни проблем је и гријање.

"Техничка школа у Бањалуци броји скоро 1.500 ученика. То је велики објекат. Имају проблеми, како ситнији тако и крупнији. Највећи проблем је организација практичне наставе. Просторије у којима се то обављало неки дан, не испуњавају услове за рад. Просторије нису сигурне. Не у смислу да су опасне по живот, него није могуће да се ради. Могло би доћи до проблема са прокишњавањем и са струјом", рекао је Владимир Куваља, директор Техничек школе.

"Недостаје санација просторија и крова. На срећу, стигла је подршка до Владе и предсједника Републике Српске. Сада крећемо са том процедуром. То је најважније, па ћемо касније са санацијом зидова", додаје Куваља.

Проблеми датирају уназад двије до три године.

"Као директор школе, ја нисам дошао ту да сједим и чекам. Чим сам стигао, кренуо сам у рјешавање проблема. Ти проблеми требају подршку како институција тако и града. Град нам је обећао да ће помоћи и ријешити проблем, али обећање није испуњено. Нашли смо се у ситуацији у каквој јесмо, све због дешавања из Градске управе", истакао је Куваља.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм