ATV

OŠ "Zmaj Jova Jovanović"

Banjalučka škola o ekskurziji u Beograd: Roditelji potpisali saglasnost

 • Izvor: ATV
 • 29.05.2023. 15:29

ATV-u se javio roditelj učenika Osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović" zabrinut zbog planirane ekskurzije u Beograd zbog trenutnih dešavanja u glavnom gradu Srbije.

Kako je rekao za ATV (ime poznato redakciji), zabrinut je iz bezbjednosnih razloga jer se u Beogradu svakodnevno održavaju demonstracije. 

Zbog toga smo kontaktirali školu "Zmaj Jova Jovanović" iz koje su nam poručili da su roditelji učenika koji idu na ekskurziju potpisali saglasnost, a da su prethodno održana dva roditeljska sastanka.

"Škola GPRŠ-e koji usvaja školski odbor i nastavničko vijeće, prema Pravilniku  o načinu organizovanja proširenog programa, planira sve vidove školskih putovanja učenika pa tako i ekskurziju za učenike osmog razreda. Prošle godine nismo htjeli da izlazimo iz okvira granica Republike Srpske zbog povratka virusa korona, a ove godine smo se odlučili za Republiku Srbiju i to glavni Grad Beograd u kojem se djeca upoznavaju sa najrazličitijim kulturnim, umjetničkim, istroijskim, vjerskim i zabavnim sadržajima, a sve da bi se izbjeglo neprekidno vozikanje autobusom i smanjila opasnost u saobraćaju", poručili su iz ove ustanove za ATV.

Zadatak za treći razred osnovne: Pola odraslih ne zna da ga riješi, da li ste i vi među njima?

Zadatak za treći razred osnovne: Pola odraslih ne zna da ga riješi, da li ste i vi među njima?

Kada je riječ o zabrinutosti roditelja, poručuju da su održana dva roditeljska sastanka u VIII-1 i VIII-2 odjeljenju, na kojima su potpisane saglasnosti od strane roditelja.

"Drugi roditeljski sastanak je organizovan poslije tragičnih događaja u Beogradu, odjeljenske starješine su razgovarali sa roditeljima i niko nije povukao svoju saglasnost", poručuju iz JU OŠ Zmaj Jova Jovanović".

Takođe napominju da ih roditelji nisu zvanično kontaktirali u vezi sa odlaskom u Beograd, jer je već sve dogovoreno sa odjeljenskim starješinama.

 • 18:10 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 18:11 Vremenska prognoza

  Svakog vikenda na programu ATV-a od 8:30h očekuje vas jedan od omiljenih vikend programa svih generacija i profila. U domaćoj produkciji, na šta smo posebno ponosni, emisija „Vikend vekerica“ već dugi niz godina na jedinstven način krasi program ATV-a.

 • 19:11 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša