Skupština

Ostaju stare cijene parkinga, Stanivuković bez podrške

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2023. 19:47

Cijene parkinga u Banjaluci vraćene su na staro. Odbornici skupštinske većine poskupljenje nisu podržali. Kažu ovo je još jedna pobjeda građana.

"Znači sada nije poskupljen jer ono što je gradonačelnik uradio je mimo zakona i mimo postojećih pravilnika. Ono što sada imamo trenutno na sceni u Banjaluci je da je uži centar grada uskraćen za nekih 200 mjesta, vlada jedan haos", kaže Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka. 

"Kada su prvo odbornici skupštinske većine stali na stranu građana za dodatnim poskupljenjima, gradonačelnik je odlučio da donese novi pravilnik i da u tom novom pravilniku parking na teritoriji grada bl bude besplatan. Opet, ta odluka nije završila u službenom glasniku i ta odluka nije po zakonu", kaže Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka. 

Stanivuković ipak za to ne mari. Ne odustaje od svoje zamisli i već od sljedeće sedmice najavljuje promjene zona parkinga. 

"Odluka Grada da mijenja parking zone je čvrsta i odlučna, idem u tom pravcu. Samu odluku pošto ne postoji sekretar Skupštine i Skupština grada, objavićemo u Službeni glasnik Republike Srpske. Očekujemo već u narednih 7-10 dana promjenu parking zona u centru grada Banjaluka", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Nije po zakonu ni to što je gradonačelnik dodijelio više nego što je pravilnikom određeno povlaštenih parking karata. Odbornici su od njega tražili informacije kome ih je dao. Umjesto imena dostavio im je brojeve 52 registarske oznake. Oni će njemu dostaviti krivičnu projijavu i to zbog zloupotrebe službenog položaja. 

Stanivukoviću je to sve, kaže, simpatično i da kao što neko skuplja salvete on skuplja krivične prijave. Predsjednik Skupštine grada kaže da zna da gradonačelnika ne dotiču prijave, a očigledno ni građani čijim novcem raspolaže.

Пратите нас и путем Вибера