ATV

Preminuo prošle sedmice

Otišla najčistija duša Banjaluke: Posebna čitulja za čika Aleta

  • Izvor: Srpskainfo
  • 18.09.2023. 19:59

Legenda Banjaluke, Alija Ale Mahmutović poznatiji kao čika Ale, preminuo je 15. septembra ove godine.

Poznat širom Balkana po dobrom, njegova smrt pogodila je mnoge ljude, koji bez obzira na različitu vjeru i druge razlike nisu krili svoj žal za ovim čovjekom, u punom smislu te riječi.

Mahmutović je u Banjaluci, ali i šire, bio poznat kao saobraćajac-amater, koji je po lijepom vremenu regulisao saobraćaj na raskrsnici kod Gradskog mosta. Opraštajući se na internetu od ovog “neobičnog čovjeka”, kako kaže jedna Banjalučanka Irena na svom Fejsbuk profilu, objava u novinama Glas Srpske posebno ju je dirnula.

„U današnjem Glasu Srpske objavljeno je sjećanje povodom smrti Alije Ale Mahmutovića, Banjalučanina. Bio je neobičan čovjek, vezan za lijepi Vrbas, na kojem je gradio ostrvca, u šetnjama obalama dijelio bombone djeci, uvijek sa dobroćudnim i sjetnim osmijehom. Ovih dana objavljen je velik broj dirljivih oproštajnih pisama građana Banjaluke, ali ova današnja poruka mi je najdirljivija i čini mi se jako značajnom za ljude ovog grada, a i šire po svijetu!! Ljudi žele da ovako pokažu ljubav i razumijevanje onih malih razlika, kao što su je pokazivali prije 30, a mnogi i tokom posljednjih 30 godina… i da se vrate mirnom životu! I na ovaj način kažu: 'Dosta je bilo!', napisala je ona u objavi na Fejsbuku.

Objavljujući ove riječi na Fejsbuku, postavila je i isječak iz Glasa Srpske na kome piše:

„Sedam posljednjih dana ovozemaljskog života naš tata je proveo sa Vama u sobi 209 Infektivne klinike. Više od 50 godina je trajalo vaše poznanstvo. Znali ste sve njegove registarske tablice, brojeve dobitnih kombinacija. Darivali ste mu bombone, a on Vama da dijelite drugima. Utjeha nam je da ste Vi, najčistija duša Banjaluke, bili uz njega u trenutku kada je dušu predao Stvoritelju. Sudbina neka Vam Allah Milostivi oprosti grijehe i ispit u kaburu olakša i podari Svoju milost, a porodici da sabura“, stoji u tekstu potpisanom sa Aleksandra, Gorana, Dragana, kćerke Živka Đudurovića.

Pratite nas i putem Vibera