Преминуо прошле седмице

Отишла најчистија душа Бањалуке: Посебна читуља за чика Алета

  • Извор: Српскаинфо
  • 18.09.2023. 19:59

Легенда Бањалуке, Алија Але Махмутовић познатији као чика Але, преминуо је 15. септембра ове године.

Познат широм Балкана по добром, његова смрт погодила је многе људе, који без обзира на различиту вјеру и друге разлике нису крили свој жал за овим човјеком, у пуном смислу те ријечи.

Махмутовић је у Бањалуци, али и шире, био познат као саобраћајац-аматер, који је по лијепом времену регулисао саобраћај на раскрсници код Градског моста. Опраштајући се на интернету од овог “необичног човјека”, како каже једна Бањалучанка Ирена на свом Фејсбук профилу, објава у новинама Глас Српске посебно ју је дирнула.

„У данашњем Гласу Српске објављено је сјећање поводом смрти Алије Але Махмутовића, Бањалучанина. Био је необичан човјек, везан за лијепи Врбас, на којем је градио острвца, у шетњама обалама дијелио бомбоне дјеци, увијек са доброћудним и сјетним осмијехом. Ових дана објављен је велик број дирљивих опроштајних писама грађана Бањалуке, али ова данашња порука ми је најдирљивија и чини ми се јако значајном за људе овог града, а и шире по свијету!! Људи желе да овако покажу љубав и разумијевање оних малих разлика, као што су је показивали прије 30, а многи и током посљедњих 30 година… и да се врате мирном животу! И на овај начин кажу: 'Доста је било!', написала је она у објави на Фејсбуку.

Објављујући ове ријечи на Фејсбуку, поставила је и исјечак из Гласа Српске на коме пише:

„Седам посљедњих дана овоземаљског живота наш тата је провео са Вама у соби 209 Инфективне клинике. Више од 50 година је трајало ваше познанство. Знали сте све његове регистарске таблице, бројеве добитних комбинација. Даривали сте му бомбоне, а он Вама да дијелите другима. Утјеха нам је да сте Ви, најчистија душа Бањалуке, били уз њега у тренутку када је душу предао Створитељу. Судбина нека Вам Allah Милостиви опрости гријехе и испит у кабуру олакша и подари Своју милост, а породици да сабура“, стоји у тексту потписаном са Александра, Горана, Драгана, кћерке Живка Ђудуровића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.