ATV

"Banjaluka se gradi"

Otvorena novoizgrađena saobraćajnica u Šargovcu

  • 08.10.2019. 19:29

"Imamo struju, imamo vodu, dobili smo cestu, znači otvoren put za život". Ova rečenica možda najbolje opisuje koliko je mještanima Šargovca važna novoizgrađena saobraćajnica. Za saobraćaj je, zvanično, danas otvorena.

"Mnogo nam znači, ovo je trebalo radi djece, radi škole. To je žila kucavica".

"Svaka saobraćajnica nam znači puno i treba još ovakvih i još ova da se produži", rekli su stanovnici Šargovca.

Biće tako, obećava gradonačelnik, i to već dogodine. Sadašnjih 900 metara je, kaže, odrađeno za svaku pohvalu. 

"Radi se o kompletnoj saobraćajnici koja uključuje oborinsku fekalnu kanalizaciju, dva autobuska stajališta, rasvjetu za izuzetno naseljen kraj, tako da će ovdje i djeca i đaci koji idu, a naravno i stanovnici cijelog ovog naselja, sada dobiti puno bolje uslove za život", istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

Narodni poslanik Goran Selak rekao je da je izgradnja saobraćajnice u Šargovcu primjer uspješne saradnje gradskih vlasti sa republičkim institucijama i građanima. Podsjetio je da je Vlada podržala inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije da podrži realizaciju izgradnje dijela Šargovačke ulice.

"Što se tiče samog Šargovca i nastavka drugih projekata radi udobnijeg života svih građana Šargovca i same Banjaluke nadam se da ovo neće biti samo jedan od projekata", rekao je Goran Selak, poslanik Socijalističke partije u NS RS.

Rekonstrukcija i proširenje ove saobraćajnice počelo je u martu ove godine u okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi".