Paprikovac: Izgrađen novi kružni tok na putu prema UKC-u

  • 06.09.2020. 10:18

Nova, kružna raskrsnica izgrađena je ovih dana na saobraćajnici kod UKC-a, u okviru predstojećeg otvaranja novog puta između Lauša i Paprikovca, koji bi trebao da značajano rastereti saobraćaj u ovom dijelu grada.

U okviru završnih radova na izgradnji nove poveznice, tzv. "paralele" između Lauša i Paprikovca, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će biti puštena u funkciju naredne sedmice, urađen je i kružni tok u Ulici Jovana Raškovića. Ovo je već 12-ta kružna raskrsnica koja je urađena u protekle četiri godine.

"S obzirom na očekivani veliki saobraćajni tok na novoj saobraćajnici, ali i veliki broj vozila na postojećem putu prema UKC-u, odlučeno je da se ovo ukrštanje rekonstruiše u kružnu raskrsnicu. U okviru ovih radova, i postojeća autobuska stajališta će biti izmještena van kolovoza, što će takođe dovesti do kvalitetnijeg odvijanja saobraćaja", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Izgradnja ove saobraćajnice jedan je od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu koja će smanjiti gužve na Laušu, jednom od najvećih naselja u gradu, posebno na Karađorđevoj ulici.

Nova saobraćajnica duga je 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, a uz ulicu urađena je i sva ostala potrebna infarstruktura.

Uporedo sa izgradnjom "paralele" u pripremi je i nova linija javnog prevoza koja će saobraćati preko novoizgrađene saobraćajnice i tako spojiti više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom.

Radi se o novoj liniji "Lauš – Paralela – Centar – Zeleni most", koja će nositi oznaku "linija br. 7".