Najsavremenija podloga za trčanje

Park "Mladen Stojanović" dobija tartan stazu

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2023. 17:42

U toku je izgradnja tartan trim staze u Parku „Mladen Stojanović“, koja predstavlja najsavremeniju podlogu za trčanje koju mogu koristiti kako rekreativci tako i profesionalni sportisti koji godinama ovo čekaju u našem gradu.

Takođe, u toku je rekonstrukcija trotoara od Parka „Mladen Stojanović“ do Arhiva Republike Srpske u dužini od jednog kilometra.

Naime, u okviru potpune rekonstrukcije Parka „Mladen Stojanović“ biće izgrađeno i 1,2 kilometra nove tartan trim staze. Po okončanju građevinskih radova pristupiće se završnoj obradi, te će nova staza širine 1,85 metara biti obložena tartanom to jest sertifikovanom elastičnom sportskom oblogom renomiranog svjetskog proizvođača.

Podsjećamo, osim nove trim staze na ovoj lokaciji  Banja Luka dobija do sada najveće i najmodernije dizajnirano dječije igralište površine oko 1.500 metara kvadratnih.

Nakon uređenja Park „Mladen Stojanović“, u koji nije ulgano decenijama će, uz obnovljene tartan trim staze, dobiti i brojne nove sadržaje, i to: šetališta, savremenu teretanu na otvorenom, ali i novu aveniju koja će povezivati Ulicu Olimpijskih pobjednika i Istočni tranzit, sportsku dvoranu sa 5.000 sjedećih mjesta prilagođenu svim sportovima.

Park će biti obogaćen dodatnim zelenilom koji će donijeti novi šarm našem najvećem parku, a ovaj cijeli projekat donijeće potpuno novi izgled i sadržaj našem gradu.

Тагови: