Odbornik SNSD-a

Pećanac o poplavama: Zahtijevali smo brzu akciju, dobili izbjegavanje odgovornosti i političke igre

  • Извор: СРНА
  • 28.07.2023. 20:06

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac izjavio je danas da je SNSD pozvao grad Banjaluku da hitno pristupi rješavanju problema koji su nastali tokom poplava i uspostavi konstruktivnu saradnju sa mjesnim zajednicama, te na transparentnost u raspodjeli budžetskih sredstava i odgovornost za propuste u upravljanju gradskim resursima.

"Poplave u Banjaluci su Gradsku upravu zatekle nespremne i otkrile koliko je njihova reakcija bila neadekvatna. Zahtijevali smo odlučnost i brzu akciju, ali umjesto toga dobili smo samo izbjegavanje odgovornosti i političke igre", rekao je Pećanac.

Pećanac je naveo da je SNSD stao rame uz rame sa građanima i ponudio jedino rješenje u tom momentu - realokaciju sredstava iz postojećeg gradskog budžeta kako bi brzo bila sanirana šteta od poplava, dok su od nadležnih "dobili samo prazne riječi i prebacivanje krivice na druge", saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

On je naveo da je gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je da je SNSD "radio neke amandmane".

Pećanac: Banjalučka Gradska uprava zakazala

Pećanac: Banjalučka Gradska uprava zakazala

"Prvi put kada smo tražili da se uradi realokacija kako bi se pomoglo unesrećenim ljudima, to nije urađeno. Građani su trebali biti na prvom mjestu, ali gradski menadžer Bojan Kresojević je očigledno više brinuo o političkim igrama nego o konkretnim rješenjima", naveo je Pećanac.

Odbijanje saradnje sa članovima savjeta mjesnih zajednica, kako je istakao Pećanac, predstavlja još jedan problem sa kojim se suočava grad Banjaluka.

"SNSD je predložio formiranje komisije koju bi činili odbornici i članovi mjesnih zajednica kako bi se efikasnije rješavali lokalni problemi. Međutim, grad Banjaluka nije pokazao interes za ovu saradnju, a odluka Skupštine da se predsjednicima mjesnih zajednica obezbijedi 100 KM mjesečno za pokrivanje troškova, takođe je ignorisana iako je stupila na snagu u aprilu ove godine", naveo je on.

Pećanac za ATV: Krediti koje je izglasala Skupština Grada za spas Akvane se ne mogu realizovati

Pećanac za ATV: Krediti koje je izglasala Skupština Grada za spas Akvane se ne mogu realizovati

Pećanac je ukazao na netačne tvrdnje Kresojevića da Stručna služba Skupštine grada nije zaprimila zahtjev za isplatu prema savjetu mjesnih zajednica.

"Naprotiv, Stručna služba Skupštine grada je u dva navrata tražila po 150.000 KM kako bi isplatili novčanih sredstava članovima savjeta mjesnih zajednica, ali je na toj stavci gradonačelnik odobrio 0 KM, ostavljajući članove mjesnih zajednica bez neophodne podrške", istakao je Pećanac.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.