Одборник СНСД-а

Пећанац предложио удружења "Срби за Србе" и "Баштионик" и Стеву Грабовца за награде поводом Дана града

  • Извор: Агенције
  • 23.02.2024. 12:11

Оно што ћу предложити јесте да двије организације, хуманитарна организација ,,Срби за Србе” и ,,Баштионик” добију неке од награда поводом Дана Града Бањалука, рекао је за ТОК ТВ Бојан Пећанац, одборник СНСД-а у Скупштини града

Пећанац додаје да је ово свакако прилика и да се Стеви Грабовцу добитнику „Нинове награде“ за роман за 2023. годину додијели једна од награда.

– Такође, мој приједлог ће бити и млади Андреја Крчмара за награду за младе, момчић који иде у гимназију који је на свим такмичењима ван БиХ остваривао одличне резултате, чак је на такмичењу у Јапану добио једну од медаља и мислим да Бањалука мора водити рачуна о младим људима, да те ствари награђује и примјећује - наводи Пећанац.

Данас ће бити одржана и сједница Комисије за избор најуспјешнијег спортисте града Бањалука те ће приједлог бити да за афирмацију спорта на територији града Бањалуке, Саша Чађо и Срђан Бабић, добију специјалне награде за афирмацију спорта.

- Саша Чађо једина особа која је три пута, а да је из Бањалуке, учествовала на Олимпијским играма и освојила једну медаљу, а Срђан Бабић, дао је го због којег се Србија пласирала на Европско првенство у фудбалу, а прије тога учествовао на Свјетском првенству. О тим стварима морамо водити рачуна и награђивати - закључује Пећанац.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: