Grad Banjaluka

Penzioneri koji nisu dobili jednokratnu pomoć da se jave u Gradsku upravu

  • Izvor: ATV
  • 10.02.2023. 17:50

Penzioneri sa prebivalištem u Banjaluci koji nisu dobili jednokratnu novačnu podršku Grada u iznosu od 100 КM, mogu da se jave u Gradsku upravu kako bi ostvarili to svoje pravo, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Kako su naveli iz Gradske uprave, potrebno je da se jave u Kancelariju za građane, u prizemlju zgrade Gradske uprave, kancelarija broj 22.

Sve detaljnije informacije u vezi sa potrebnom dokumentacijom mogu dobiti putem broja telefona 051/244-471.

Podsjetimo, banjalučkim penzionerima je u ponedjeljak, 6. februara, počela isplata jednokratne pomoći od 100 KM, nakon što je Skupština grada Banjaluka na vanrednoj sjednici 31. januara usvojila  odluku o preraspodjeli budžetskih sredstava kojom će penzionerima na tekuće račune biti isplaćena jednokratna novčana podrška. Ovom odlukom je obuhvaćeno 41.407 penzionera.

Međutim, pomoć nije stigla svim penzionerima.

Fond za penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) Republike Srpske saopštio je juče da je pravovremeno i tačno izvršio sve obaveze i dostavio fajlove bankama i čekove Poštama Srpske na osnovu kojih je 6. februara izvršena isplata za 41.407 korisnika prava sa prijavljenom adresom na području grada Banjaluka.