Banjaluka

Penzionerima 100 KM pomoći 6. februara

 • Izvor: ATV
 • 24.01.2023.19:51

Nakon godinu dana čekanja banjalučki penzioneri će konačno dobiti po 100 KM. Jednokratna pomoć će im leći na račune šestog februara. Ovo će im i te kako dobro doći.

"Banjaluka ima 41.407 penzionera i 100 KM koje ćemo dobiti 6. februara mnogo znači, pogotovo jer imamo 1.875 penzionera koji primaju najnižu penziju od 242 KM", izjavio je Zoran Uletilović, predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka.

Iako je govorio da neće isplatiti puni iznos, već samo 60 KM, Stanivuković je popustio. Za više od 11.000 penzionera koji nemaju žiro-račun novčana pomoć će biti isplaćena putem "Pošta Srpske".

“To je oko 4.150.000 KM koje iz grada izdvajamo za ovo pitanje. Ovaj problem završavamo u pozitivnom smislu. Kada neko pita zašto je trebalo toliko – trebalo je zato što evo pogledajte kakvo smo pronašli rješenje", poručio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

To bi sada trebalo da bude potvrđeno na sjednici Skupštine grada. Inače, jednokratnu pomoć za penzionere i jeste obezbijedila skupštinska većina, podsjeća šef kluba odbornika SNSD-a. Sada to, kako kaže Dragoslav Topić, Stanivuković pripisuje sebi i “kiti se tuđim perjem”.

“I tada smo bili u pravu kada smo rekli da se moraju poštovati sve odluke koje donosi Skupština, i prije svega odluka o isplati jednokratne pomoći penzionerima, te odluku o izvršenju budžeta grada Banjaluka”,  rekao je Dragoslav Topić , šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

“Mi ćemo u Skupštini sačekati taj prijedlog. Očekujem da on bude usaglašen sa Statutom i Poslovnikom Skupštine grada, al ii zakonskim aktima i ukoliko budu napravljene sve pretpostavke formalno pravne za održavanje takve sjednice, nema nikakve prepreke za održavanje takve sjednice u što kraćem roku”, rekao je Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Važno je, kažu iz skupštinske većine, da Stanivuković napokon poštuje njihove odluke. Razvoj grada je, tvrde, jedino kočio gradonačelnik nepoštovanjem odluka gradske Skupštine. Da izvrši ovu, pa barem da se i povede bilo kakav razgovor o tome, čekalo se više od godinu dana.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.