Banjaluka

Pljačka vijeka na mostu u Trapistima: 600.000 KM za farbu i daske

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 04.08.2023. 09:48

Izgleda da je rekonstrukcija najstarijeg pješačkog mosta u Trapistima pljačka vijeka.

Projekat koji je trebao biti simbol obnove i modernizacije, postao je primjer rasipništva nove gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, jer građani su ostali zakinuti za funkcionalan most.

Ono što se vidi na mostu jeste nekih desetak kubika dasaka i deset kilograma farbe.

Predsjednik Mjesne zajednice Lazarevo 1 Igor Vidović, otkrio je sve nefunkcionalnosti novog mosta kojeg je Stanivuković otvorio prije deset dana. 

"Projekat sanacije mosta koštao je planiranih 200.000 KM, ali završio je s cijenom od 600.000", izjavio je Vidović za portal "Banjalučke priče". 

"Umjesto sigurnog mosta i infrastrukturnih poboljšanja, ostali smo samo s nekoliko kubika dasaka i malo farbe. Most nema zaštitnih bankina, a glavna greda je gnjila, što izaziva opravdani strah za sigurnost građana," ogorčeno je izjavio Vidović.


"Kojiću ugrožena bezbjednost jer se usuđuje da govori istinu"

"Nije ovo prvi put da se građani Banjaluke osjećaju prevarenima. Za ovih 600.000 KM mogli smo riješiti mnoge druge hitne probleme, kao što su katastrofalna autobuska stajališta, rupe na cestama i popravak glavnih saobraćajnica. Umjesto toga, novac je nestao na nerazumljive načine," rekao je Vidović.

Izgleda da je rekonstrukcija najstarijeg banjalučkog mosta u Trapistima postala samo marketinški trik gradonačelnika Stanivukovića, umjesto stvarne izgradnje.

Građani demantuju njegove tvrdnje o deceniji izgradnje, jer most je i dalje u katastrofalnom stanju bez prave obnove.

Građani su sada svjedoci kako se novac i dalje rasipa na nerazumljive načine, a stvarna izgradnja i poboljšanja su samo prazna obećanja.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм