Banjaluka

Ponovo međusobne optužbe većine i gradonačelnika zbog budžeta

  • Извор: АТВ
  • 27.12.2022. 19:11

Amandmani skupštinske većine najveći su ekonomski napad na budžet Banjaluke, tvrdi banjalučki gradonačelnik. To je garant razvoja grada u narednoj godini odgovaraju iz skupštinske većine. Draško Stanivuković, po običaju, upire prst u njih. Kaže da je većina napravila presedan skidanjem sredstava za gorivo Civilnoj zaštiti i vatrogascima. Opet je, ne želeći dogovor, pozivao na proteste a odbornike većine uporedio sa kosovskim albancima.

"Mogu isto tako da napravimo naše barikade njima jer nama očigledno ne trebaju šiptari i albanci kad imamo njih kad ovako smišljaju i razmišljaju", kaže Stanivuković. 

Amandmani ne mogu dovesti do blokade grada i ne remete budžetski okvir, riječ je o preraspodjela postojećih sredstava, odgovaraju mu odbornici većine. Smatraju da prioriteti nisu ljetnja pozornica od milion maraka, skejt park od 600 hiljada, reciklažna dvorišta... Podržali su, kažu, mnoge projekte poput mosta u Docu ili školu u Adi, ali neke stvari koje traži gradonačelnik nisu potrebne. 

Za projekte koje ne podržavamo spremni smo da snosimo političku odgovornost kaže Srđan Amidžić. Amandmani su, kaže, ispod četiri miliona. Stavka koja se odnosi na gorivo za civilnu zaštitu tvrdi Amidžić odnosi se na smještaj. 

"Civilna zaštita ta stavka kako su nama dostavljeni su rashodi za smještaj, ne za gorivo, ali ako je stvarno problem ako gradonačelnik kaže da prihvata amandan ali da predlaže neku drugu stavku sa koje ćemo skinuti i da civilna zaštita ne bi stala mi ćemo to prihvatiti, ali ta stavka je pisala troškovi smještaja", kaže Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Iz skupštinske većine jasno su poručili da će rebalans budžeta za ovu i budžet za narednu godinu prihvatiti uz njihove amandmane. Sjednica gradskog parlamenta je u četvrtak.