Цјелодневна драма

Поново прекинута ванредна сједница бањалучке Скупштине

  • Извор: Агенције
  • 01.02.2024. 18:32

Наставак 15. ванредне сједнице Скупштине града Бањалука, на којој су одборници требали расправљати о ребалансу буџета за 2023. годину, вечерас је поново прекинута због недостатка кворума. Ово је већ пети пут.

Предсједник Скупштине Љубо Нинковић рекао је да је за актуелну ситуацију крив градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

"Када је видио да заиста не може доћи до гласања и да неће добити никакву подршку за ребаланс, онда је своје одборнике из Клуба послао кући и констатовали смо да немамо потребан кворум за одлучивање", рекао је Нинковић.

Станивуковић је рекао да неће одустати од борбе да Бањалука добије ребаланс, који је неопходан за рјешавање текућих питања на која чека 6.000 грађана, саопштено је из Управе града Бањалука.

Нинковић је раније одлучио је да гласање о наставку ванредне сједнице градског парламента одгоди и закаже данас након консултација јер је након дуге паузе дошло 13 одборника, а за гласање је потребно 16. Нинковић је у обраћању одборницима рекао да се то мора данас завршити и одлучио да гласање закаже око 17.30 часова, након консултација.

У 18 часова на сједници се појавило 12 одборника, што није било довољно за гласање.

Подсјећамо, на засједању 11. јануара одборници Скупштине града изгласали су Приједлог одлуке о реалокацији буџетских средстава у јавним установама, а сједница је прекинута у току расправе о ребалансу буџета за 2023. годину.

Наставак је био заказан за наредни дан, 12. јануара, али сједница није одржана јер није било потребног кворума, којег није било ни 17. јануара за када је био заказан наставак овог засједања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)