Park Mladen Stojanović

Skandal: Maloljetnik "zaposlen" na izgradnji replike fontane iz parka "Petar Kočić"

  • Извор: АТВ
  • 02.08.2022. 08:59

Prošlo je 14 mjeseci od prvog obećanja Draška Stanivukovića da će u parku „Mladen Stojanović“ izgraditi repliku fontane iz parka „Petar Kočić“, a ni dan danas radovima se ne nazire kraj.

Stanivuković je prvo pompezno u aprilu minule godine najavio da će ista biti gotova s početkom juna mjeseca, da bi sredinom tog mjeseca, prolongirao rok izgradnje za kraj avgusta.

Od toga prolongiranja prošlo je evo, i godinu dana, a od fontane ništa.

NELEGALNA GRADNJA

Stanivukovićeva pompezno najvljivana fontana već 14 mjeseci nema građevinsku dozvolu.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, poništilo je po pravu nadzora Rješenje Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banja Luka kojim se izdaje građevinska dozvola investitoru Gradu Banjaluka za izgradnju fontane u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci, jer je dozvolu izdao stvarno nenadležni organ", navodi se u saopštenju navedenog Ministarstva.

DIJETE IZLOŽENO OPASNOSTI

Na sve to, radove na nelegalnoj gradnji fontane izvodi očigledno maloljetni dječak, umjesto iskusnih i školovanih radnika.

Na fotografijama se vidi kako dječak prenosi cigle, te obavlja radove oko fontane gdje su, između ostalog, sprovedeni strujni kablovi.

Ovakvim nemarom nadležnih, dijete je izloženo velikoj opasnosti.

PENALI

Kako sada stvari stoje, penale bi zbog nelegalne gradnje, kroz budžet grada, na kraju mogli da plaćaju građani Banjaluke.