Izgradnja

"Premium invest" za ATV: Projekat "Bijeli dvor" je izmijenjen

  • Извор: АТВ
  • 10.04.2022. 19:18

Investitor „Bijelog dvora“ se oglasio. Za ATV priča da nema građevinsku dozvolu za izgradnju objekta, ali da ni ne gradi.

Radi samo, kako kaže, u skladu sa dozvolama koje posjeduje. Ono za šta bi struka rekla da je početak izgradnje, pravdaju dozvolom za saobraćajnicu. Nakon pritiska javnosti i pisanja ATV-a, otkrivaju nam da su radili na izmjenama projekta. Tako bi sada umjesto 13 spratova, trebalo da bude devet. Umjesto u neoklasicističkom, fasada će biti u modernom stilu. Uprkos kritikama struke, opet se pravdaju da je i ranije sve bilo po propisima. 

Rađeno je, tvrde iz „Premium investa“ u skladu s dozvolama i saglasnostima koje su dobili od nadležnih. Mada su iz Gradske uprave pokušali da se ograde od projekta, investitor je potvrdio da već odavno imaju i njihov potpis.

"Grad Banjaluka je dao sve potrebne saglasnosti i dao pozitivno mišljenje na izgradnju stambeno – poslovnog objekta na ovoj lokaciji i mislim da su to bile tri ili eventualno četiri saglasnosti koje su išle u skladu sa našim lokacijskim uslovima prema Ministarstvu", rekao je Andrej Došenović direktor "Premium investa".

Iz Ministarstva za građevinarstvo kažu da zahtjev za građevinsku dozvolu za izgradnju objekta još nije ni stigao. Izdali su samo dvije dozvole, to u protekle dvije godine. 

Pošto je u međuvremenu promijenjen investitor, novi investitor "Premium Invest" još uvijek nije podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju stambeno - poslovnog objekta.

Promjena je nastupila od nove godine. Nije ni velika s obzirom na to da su oba investitora pod okriljem „Malbašić nekretnina“. Novi zahtjev će, kaže Došenović, inače i pravni zastupnik bivšeg investitora „Tempo gradnje“, poslati čim usaglase projekat. Nada se u toku aprila. Do sada, uvjerava, nema riječi o bespravnoj gradnji. I sami priznaju da je bilo nepravilnosti, ali, kako kažu, ne ogromnih.

"U pogledu licenci određenih izvođača, jer za Ministarstvo je potrebna tzv. velika licenca i naši izvođači koji su radili dugogodišnji sa nama, nisu imali te velike licence. To su licence koje podrazumijevaju da imate više od 50 radnika, broj inženjera, pa je taj proces trajao nekih mjesec dana. Nadnadno smo ih dostavili", rekao je Došenović.

Nijedno okolno zemljište, kako kažu, nisu uzurpirali. Sve to, tvrde iz „Premium investa“, pripada njima. Prema njihovoj priči, oni drugima izlaze u susret. Ko kome izlazi u susret, trebalo bi da utvrde inspektori. Iz Inspektorata Republike Srpske uvjeravaju da će s kontrolom gradnje nastaviti.


Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.