Banjaluka

Probijeni rokovi za izgradnju nelegalne fontane u parku "Mladen Stojanović"

  • Извор: АТВ
  • 09.09.2021. 18:42

Početak juna, pa kraj avgusta. I tako su probijeni svi zadati rokovi za pompezno najavljivanu nelegalnu izgradnju fontane u parku Mladen Stojanović. Danas je deveti septembar, a u Parku "Mladen Stojanović" niti fontane niti radnika. Da stvar bude još gora, "Stanivukovićeva" fontana nema građevinsku dozvolu. I po svemu sudeći, procedure će gradonačelnik, kao po običaju, opet da preskoči.

"Oni lupaju glupost. Mi dozvolu izdajemo i ne mogu nam to osporiti. Mi ćemo tu fontanu završiti, neće ni stići da izdaju svoje budaleštine. Prema tome taj projekat završavamo", rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

U dosadašnja četiri mjeseca, od kada je dato obećanje za izgradnju fontane, niko iz Gradske uprave, koja je inicijator gradnje, nije pokucao na vrata resornog Ministarstva  i tražio dozvole za gradnju. A morali su jer je Odlukom Komisije za očuvanje Nacionalnih spomenika Park Mladen Stojanović zaštitna zona. Tako je prema Zakonu o uređenju prostora resorno Ministarstvo nadležno za izdavanje dozvola za gradnju. Procedure ne smiju da se preskaču, poručuju iz skupštinske većine. Apsurd je, kažu što je baš na ovakvim stvarima ova gradska administracija skupljala predizborne poene. 

"Neophodno je i moramo se zalagati da se takve stvari poštuju, odnosno da se slovo zakona poštuje. Niko na svijetu ne može graditi bilo šta bez građevinske dozvole. Na kraju krajeva nova gradska administracija na tome je gradila određene politike", rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

"Činjenica je da su probijeni rokovi, da stvarno nema radnika tamo u parku Mladen Stojanović. Vidim da se ništa ne radi po tom pitanju. I to je isto jedna od stvari koju je gradonačelnik prije znao da spočitava prošloj administraciji, da se probijaju rokovi i tako dalje", rekao je Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka.

Kako sada stvari stoje, penale bi zbog nelegalne gradnje, kroz budžet grada, na kraju mogli da plaćaju građani Banjaluke. I to zbog neleglane gradnje. 

Dao je gradonačelnik još jedan rok za izgradnju. A to je do kraja ovog mjeseca. 

Umjesto replike "kultne" fontane iz Parka "Petar Kočić", radovi u zastoju. Niti radnika, niti radova.

Тагови: