Banjalučki penzioneri nezadovoljni

Protest ispred Gradske uprave, Stanivuković nije isplatio obećanih 100 KM

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2022. 19:23

Banjalučki penzioneri traže svojih obećanih 100 KM. U centru grada su se okupili kako bi, kažu, privukli pažnju na problem koji gradonačelnik zanemaruje. Ovo danas nazivaju mirnim okupljanjem, ali ako Draško Stanivuković ne ispoštuje što je obećao, najavljuju masovne proteste. Na gradskoj skupštini je odlučeno da grad isplatu izvrši kroz električnu energiju, ali na to ne pristaju.

"Ne možemo da razumijemo da u našem gradu ima razumijeavanja i sredstava da se plaćaju muzički koncerti i festivali, prave fontane i parkovi, a nema da se sprovedu i usvoje obaveze kroz budžet grada Banjaluka. Budžet su usvojili svi odbornici jednoglasno I tim budžetom je predviđeno 4 miliona KM za penzionere. To do današenjeg dana nije isplaćeno", kaže Zoran Uletilović, predsjednik Udruženja penzionera Grada Banjaluka.

Banjalučki penzioneri nisu oštećeni samo za ovih 100 KM. Bez besplatnih autobuskih karata ostalo ih je 95 odsto. Iako je u prošloj predizbornoj kampanji bila druga priča, a besplatan prevoz obećan apsolutno svima. Banjalučki gradonačelnik danas nije imao vremena za izjavu, da objasni zašto penzioneri još nisu dobili ono što je obećano. jeste njegova savjetnica. Doduše, šturu. 

"Reakcije penzionera na sve ono što ova gradska administracija radi možemo da vidimo i čujemo na ulici svaki dan i one su vrlo pozitivne. Ali ovaj dan bismo ostavili da o ovoj lijepoj temi govorimo, biće narednih pres konferencija na kojima ćete moći da pitate mene i moje saradnike na ovu temu", kaže Milada Šukalo, savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti. 

Reakcija penzionera Marka Ninkovića daleko je od pozitivne. Kaže, Gradska uprava se stalno hvali najvećim budžetom do sad, u kome ima sredstava za sve, ali za nas ne.

"Ovo bi bio prvi put da se mi penzioneri javno oglasimo i da uputimo gradonačelniku, odnosno da ga podsjetimo na njegovu obavezu. S obzirom da je predsjednik rekao da ima obezbjeđena sredstva u budžetu, da to ispuni na vrijeme. Mi ništa drugo ne očekujemo, samo to da ispuni svoje obećanje", kaže Marko Ninković, penzioner. 

Udruženje penzionera Banjaluka se 6 puta obraćalo gradonačelniku. Dva puta pismeno, a čak četiri puta su se najavljivali na sastanak, ali Draško Stanivuković nikada ni za kog od njih nije imao vremena.