Pušten u funkciju kilometar javne rasvjete u Aginom Selu

  • 01.11.2020. 19:46

Kilometar javne rasvjete je stigao na sami rub Banjaluke. U zaselak Grlići u Aginom Selu, nešto manje od sat vremena vožnje od centra grada, stigli su predsjednica Republike Srpske i gradonačelnik Banjaluke, da rasvjetu puste u funkciju.

Mještani ovog zaseoka pod Čemernicom, koji broji oko 50 domaćinstava, ali i 40-ak djece, uglavnom žive od poljoprivrede. Rasvjeta će im mnogo značiti.

"Selo će sada biti bolje, imaćemo rasvjetu, imamo put imamo sad i rasvjetu, biće nam dosta bolje, možda ćemo se sada i vratiti ovdje da živimo, koji smo otišli odavde. Uvijek, ono što kažu, može uvijek da se ide prema višem i boljem, ali mi smo ovdje zadovoljni što se tiče toga, znači imamo dosta dobre uslove za selo", rekao je Čedo Ristić, Agino Selo.

Svake godine dolazimo u ove krajeve, da odradimo neki konkretan posao, kaže prvi čovjek Banjaluke. Nastojimo da riješimo komunalne probleme u svakom mjestu, ma koliko daleko bilo od centra - poručuje Igor Radojičić.

"Prošle godine obnavljana je područna škola u Aginom Selu, prije toga je na ovom prostoru rađena niskonaponska mreža, trafo stanica, nove bandere - evo danas i rasvjeta za ovo naselje. Suština je da Banja Luka mora da se razvija na svakom svom kraju, od centra grada pa do najudaljenijih mjesta", istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Praveći bolje uslove za život, pokušavamo da zadržimo ljude u ovim područjima, i važno je da udaljena mjesta poput Aginog Sela nisu zapostavljena, poručila je predsjednica Srpske.

"Najveće bogatstvo zapravo ovdje, mjesne zajednice, sela, jeste činjenica da imate 30-oro djece na ovakvom prostoru ovdje. To u suštini održava ovdje i područnu školu, a to opet u suštini znači da postoje mogućnosti, da se porodice zadržavaju, ne samo u centrima gradova nego i da im se obezbijede uslovi za život da bi oni mogli da nastave kroz nekoliko generacija naravno da žive i na ovakvim mjestima", naglasila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Rasvjeta u Aginom Selu je finansirana iz gradskog budžeta. Tokom ove godine, odrađeni su kilometri javne rasvjete na cijeloj teritoriji Banjaluke. Od toga, oko 2.000 lampi je sa LED rasvjetom.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.